in

Victor Ponta, desemnat premier. Preşedintele Băsescu a semnat decretul

Traian Băsescu a dat verde pentru Guvernul Ponta II, semnând decretul prin care Victor Ponta este desemnat în calitate de candidat la funcţia de prim- ministru.

„Ca urmare a faptului că a existat o singură propunere din partea reprezentanţilor partidelor politice şi ai minorităţilor naţionale din Parlamentul României care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultările în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru al Guvernului României, domnul preşedinte Traian Băsescu l- a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la funcţia de prim-ministru”, precizează Preşedinţia.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, în cursul dimineţii, la Cotroceni, cu reprezentanţii partidelor şi ai minorităţilor naţionale din Parlament pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim- ministru.

Consultările au durat aproximativ 30 de minute, iar singura propunere făcută în cadrul discuţiilor a fost Victor Ponta.

Băsescu le-a cerut liderilor USL, prezenţi la consultări, să „ocrotească Opoziţia”, să modifice Constituţia, legea electorală şi să adopte noua Lege a Sănătăţii. „Nu puneţi opoziţia la balcoane”, le-ar fi cerut Băsescu reprezentanţilor puterii.

Preşedintele s-a arătat dispus să organizeze consultări cu puterea şi pe viitor. „Vreau să am în continuare consultări cu majoritatea parlamentară şi cu guvernul pe teme importante pentru ţară”, ar fi spus şeful statul.

Din partea partidelor, singura propunere pentru poziţia de prim-ministru a fost Victor Ponta, susţinută de partidele din USL, respectiv PSD, PNL, PC şi UNPR. Când liderii USL l-au nominalizat pe Ponta, Băsescu l-a întrebat pe secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, dacă susţinerea lui Ponta este şi punctul de vedere al preşedintelui PNL, Crin Antonescu, ce a lipsit de la consultări. Hellvig a răspuns afirmativ.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Răducu Nicodim din Ravenna: “Am facturat peste 6 milioane de euro”

Un fotbalist român a murit după un meci de amatori