in

Vin asiaticii! Guvernul acoperă golurile de pe piaţa muncii cu încă 10.000 de străini

Criza forței de muncă din România forțează Guvernul să adopte o măsură pentru dublarea numărului de muncitori non-comunitari cu drept de muncă în țara noastră.

Guvernul României dorește să suplimenteze pentru 2019 contingentul de lucrători nou-admiși pe piața forței de muncă din România cu 10.000, conform unui proiect de Hotărâre, elaborat de Ministerul Muncii. Practic, se va ajunge la 30.000 de muncitori non-comunitari cu drept de muncă  în țara noastră. Guvernul susține că ia această măsură ca urmare a potenţialului de dezvoltare economică a României, de necesitatea de a asigura forţa de muncă solicitată în unele sectoare de activitate sau meserii, care nu poate fi acoperită de lucrătorii români, precum și de prevenirea situaţiilor în care străinii lucrează în România fără forme legale. Practic, se admite că cea mai mare criză din economia românească este cea a lipsei forței de muncă. Foarte mulți agenți economici au recurs la angajarea unor muncitori veniți din afara Europei, în special din Asia.

Două treimi dintre companiile românești sunt decise să investească semnificativ în digitalizare, în următorii trei ani, în condițiile în care 80% se confruntă, printre altele, cu problema resursei umane calificate. 79% vizează investiții în producție, 50% în control și 46% în planificare, arată rezultatele unui studiu realizat în rândul a peste 300 de companii din industria românească. Problema lipsei resurselor umane afectează întreaga piață a muncii din România, iar companiile din industrie se îndreaptă tot mai mult spre tehnologie, automatizare și digitalizarea proceselor, arată concluziile studiului de percepție ,,Digitalizarea în companiile industriale din România’’, realizat de Cult Market Research, la solicitarea Academia Industrială.

România pierde anual 6% din PIB-ul național din cauza deficitului de talente, adică 10 miliarde de euro, arată datele unui sondaj recent făcut de PwCEuropean Private Business Survey.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Jesolo, o duminică de vacanță transformată în tragedie, un român de 49 de ani s-a înecat în Marea Adriatică

Merită să-ți faci vacanța în România? ”Alimentele în supermarketuri sunt mai scumpe decât în Italia”