in

Merită să-ți faci vacanța în România? ”Alimentele în supermarketuri sunt mai scumpe decât în Italia”

A petrecut împreună cu familia trei săptămâni de vacanță în România, dintre care o săptămână în munții Dornei, o săptămână la București și o săptămână acasă, în Moldova, ne spune M.C., româncă de 35 de ani.

«Vacanța la munte a fost de vis: cazarea foarte convenabilă, la o vilă găsită pe internet, aer curat, drumeții și mers la cules de ciuperci și fructe de pădure, posibilitatea de a avea lapte proaspăt pentru copii. Am reușit să mă deconectez și să intru „în contact cu natura”.

La București, și nu numai, în schimb, am avut ocazia să constat că alimentele în supermarketuri sunt mai scumpe chiar decât în Italia, deși calitatea lasă de dorit. Într-un magazin, am întrebat un vânzător în care raft sunt cutiile sau sticlele cu lapte proaspăt. Am cumpărat „lapte proaspăt de la munte”, dar când am ajuns acasă am văzut că expira… în septembrie.

Am găsit, pe de altă parte, paracetamol pentru copii și vitamine la un sfert din cât se plătește în farmaciile italiene.

În Capitală, oamenii par triști și stresați, deși încearcă să afișeze o bunăstare deseori aparentă. M-a întristat să văd clădirile din centrul vechi al Capitalei, unele superbe din punct de vedere architectonic, abandonate și în paragină.

Da, m-au deranjat și pe mine câinii vagabonzi și vânzătorii de țigări de contrabandă, așezați la ieșirile de metrou, ce își vindeau marfa nestânjeniți de nimeni.

De două ori, era cât pe ce să dea o mașină peste mine, deși traversam pe trecerea de pietoni. Apoi, am învățat că cel mai bine e să te asiguri de zece ori, chiar dacă ai verde!

Impresii plăcute? Autobuzele circulă mult mai des decât cele din Roma, iar metroul e mai curat și mai aerist. Ah, încă ceva: am fost la cinema într-un mall din București și am vizionat un film într-un fotoliu din cele mai confortabile, având la dispoziție destul spațiu pentru nu vedea și jumătate din capul vecinului din față.

Poate cel mai mult în țară am simțit lipsa cafelei espresso. Am fost și în cafenele „de fițe”- cum au glumit prietenii. Am dat și 3 euro pe o cafea „Illy„, dar tot nu avea gustul celei de acasă de la Roma.

Concluzia? În România merită să mergi jumătate din vacanță, pentru a vizita rudele și a petrece câteva zile în natură. Cealaltă jumătate de vacanță, ar fi ideal să ți-o petreci în Italia, unde sunt atâtea locuri demne de a fi descoperite și apreciate.

Înscrie-te pa pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Povestește-ne despre vacanța ta in Romania – [email protected]

Italia, violenţa asupra femeilor, se acordă concediu pentru victime. Excluse menajerele şi îngrijitoarele

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vin asiaticii! Guvernul acoperă golurile de pe piaţa muncii cu încă 10.000 de străini

S-a întors după cinci ani de muncă în Italia, ca îngrijitoare: «Toți mi-au spus că am reîntinerit»