in

Viza de flotant: pe o adresă nu vor putea fi înregistrate mai mult de 10 persoane

Viza de flotant: pe o adresă nu vor putea fi înregistrate mai mult de 10 persoane. Cei ce vor să-și stabilească domiciliu sau reședința, adică să fie luați în spațiu sau să obțină viză de flotant, la o adresă nu vor mai putea face asta dacă acolo sunt deja înregistrate peste zece persoane.

Acesta este un proiect de ordonanță aflat în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Astfel, autoritățile vor să reducă și chiar să elimine anumite situații. De exemplu, pentru a obține anumite avantaje, de cele mai multe ori. Una e posibilitatea de a-și înscrie copiii la o anumită școală. Multe persoane își stabilesc, în mod fictiv, domiciliul la o altă adresă decât cea la care locuiesc de fapt.

Practic, conform proiectului de OG de la MAI, nu va mai fi posibilă “înscrierea menţiunii privind stabilirea domiciliului sau, după caz, a reşedinţei” la o anumită adresă dacă acolo apar înregistrate, în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor (RNEP), mai mult de zece persoane.

Adică, în cazul adreselor unde sunt înregistrate multe persoane nu se va mai putea face luarea în spațiu sau obținerea vizei de flotant.

Italia, fost milionar a ajuns să trăiască în stradă: ”Aveam casă de 300 mp și 3 Ferrari”

Viza de flotant: pe o adresă nu vor putea fi înregistrate mai mult de 10 persoane

Viza de flotant: pe o adresă nu vor putea fi înregistrate mai mult de 10 persoane

Regula nu se va aplica proprietarului imobilului situat la adresa respectivă sau membrilor familiei extinse ale acestuia. Prin familie extinsă se înţelege soțul/ soția, rudele în linie dreaptă. Totodată şi cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv ale deținătorului locuinței.

Suplimentar, proiectul prevede că personalul serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor va putea face verificări în teren, pentru a stabili dacă cei ce vor să-și schimbe buletinul locuiesc, în realitate, în imobilul unde solicită stabilirea domiciliului.

Apoi, se mai stabilește și „abilitarea personalului serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor de a anula actul de identitate în care este înscrisă mențiunea privind domiciliul ce nu corespunde realității și actualizarea RNEP cu mențiunea corespunzătoare”, după cum scrie în nota de fundamentare ce-nsoțește proiectul.

Măsura e propusă în condițiile în care, potrivit inițiatorilor, “în ultimii ani, se înregistrează tot mai multe situaţii cu privire la stabilirea sau schimbarea domiciliului de către cetăţenii români fără intenţia de a avea locuinţa principală la adresa declarată...”.

Schimbarea fictivă a domiciliului sau reședinței se face și pentru a putea înscrie copiii la anumite școli. La acestea sunt arondate adresele respective sau pentru a vota în localitatea/ zona respectivă.

Proiectul de față aduce și alte schimbări. Acestea sunt la legislația privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români (OUG nr. 97/2005).

Astfel, în plus față de cele menționate, proiectul urmează să modifice, printre altele, valabilitatea anumitor cărți de identitate.

Mai exact, cărțile de identitate vor avea o valabilitate de trei ani în cazul copiilor de până la 14 ani (acum e de doi ani. De cinci ani în cazul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani (acum e de patru ani).

un articol avocatnet.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1]
bill gates anunta o noua pandemie

Bill Gates, noua profeție: „Următoarea pandemie va fi mai mortală decât Covid”

antreprenoare de succes la Brescia, Irina Mella Burlacu

Româncă antreprenoare de succes în Italia: cifră de afaceri de 12 milioane de euro