in

Vlad Voiculescu a fost DEMIS de la Ministerul Sănătății. Scandal în coaliția de guvernare

Premierul Florin Cîțu l-a demis astăzi pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu. De asemenea, șeful Guvernului a demis-o din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății pe Andreea Moldovan.

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.” – se arată într-un comunicat al premierului Florin Cîțu.

Demiterea lui Voiculescu are loc la două zile după incidentul tragic de la „Victor Babeș”, unde trei bolnavi de COVID au murit după o pană de oxigen la TIR-ul ATI din curtea spitalului, și la cinci zile după scandalul evacuării pacienților de la Spitalul de Ortopedie Foișor, transformat peste noapte în spital COVID. Mai mult, Voiculescu a devenit în ultimul timp ținta nemulţumirilor unor liberali care au cerut schimbarea lui din funcţie.

Decizia lui Cîțu vine după ce, luni, vicepremierul Dan Barna a declarat că această coaliţie de guvernare “merge mai departe”, iar Vlad Voiculescu va continua la Ministerul Sănătăţii.
La această oră are loc o întâlnire la Palatul Victoria pe această temă între premierul Cîțu și vicepremierul Dan Barna.

Picătura care ar fi umplut paharul prim-ministrului ar fi fost un ordin semnat de secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan prin care se impun criteriile pentru instituirea carantinei zonale.

Potrivit unor surse politice, premierul Cîțu s-a arătat nemulțumit de faptul că nu a fost consultat în privința acestui act, care a fost deja publicat în Monitorul Oficial.
Cu toate acestea, USR-PLUS nu vrea să cedeze și nu este de acord cu schimbarea lui Voiculescu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Decizie neașteptată a Comisiei Europene: nu va mai reînnoi, anul viitor, contractele cu companiile AstraZeneca și Johnson & Johnson

Modena, și-a ucis soția bolnavă, sufocând-o cu o pernă: „Nu mai puteam s-o văd în această stare”