in

Voiculescu pune Armata pe evazionişti

Rău platnicii ar putea fi urmăriţi cu ajutorul militarilor. USL intenţionează să detaşeze cadre de la Ministerul Apărării la Ministerul de Finanţe pentru a se ocupa de evaziunea fiscală. Iniţiativa a fost anunţată în premieră de preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu. Premierul Victor Ponta a precizat că va analiza iniţiativa.

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat că în cadrul USL s-a discutat ideea detaşării de personal militar la Ministerul de Finanţe pentru implicarea în combaterea evaziunii fiscale, el invocând numărul insuficient de oameni care să controleze evazioniştii.

„Am vorbit despre o măsură cred eu foarte bună, la ora actuală la Ministerul Apărării există personal disponibil care poate fi detaşat în interesul serviciului la Ministerul de Finanţe, pentru a putea să punem cât decât stavilă evaziunii fiscale, pentru că marea problemă e controlul. Nu avem suficienţi oameni care să controleze evazioniştii”, a susţinut Dan Voiculescu.

„Oamenii din Armată au o statură, au o moralitate, o disciplină a muncii care îi recomandă pentru a fi controlori şi vânători de evazionişti”, a mai spus Dan Voiculescu.

Reacţiile membrilor Guvernului

Iniţial, ministrul Apărării, Mircea Duşa, a respins ideea. El a declarat, pentru un post de televiziune, că Armata are cu totul alte atribuţii. Ulterior, titularul mandatului de la MApN şi-a nuanţat punctul de vedere.

„Specialişti de la Ministerul Apărării, aşa cum sunt şi de la Ministerul de Externe, pot fi detaşati la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Nu e vorba de militari, e vorba de detaşarea unor cadre de specialitate să dea o mână de ajutor institituţiilor statului”, a declarat Mircea Duşa.

Şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, a explicat de ce este necesară acestă măsură.

„Orice fel de propunere pentru situaţii excepţionale trebuie luată în seamă. Eu vă reamintesc că şi alte ministere şi-au realizat auditul cu Ministerul de Interne”, a declarat Mihai Voicu.

„Dacă nu scot Taburile, sunt şi eu de acord”, a spus ironic şi Vasile Gherasim, membru PDL.

Opoziţia consideră că militarizarea finanţelor caracterizează regimurile totalitare. „Asta este imaginaţia la care se ajunge ca armata română, precum altadată cazacii, merg să colecteze dijma din stat. Ideea că pe seama unei instituţii de forţă ajungi să strângi dările de la cetăţeni este profund totalitară, profund antieuropeană”, a declarat fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. „Mi se pare o glumă, nu aşa trebuie pusă problema militarizării Fiscului. Cred că este o glumă”, a spus şi democrat liberalul Gheorghe Flutur. Ipoteza detaşării militarilor la Ministerul de Finanţe a fost discutată în prima şedinţă a Uniunii Social Liberale din acest an.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Partidul condus de o româncă din Napoli caută candidaţi

Poezie pentru sănătate