in

Zborurile low-cost se mută din Băneasa pe Otopeni. Se scumpesc biletele

Clienţii companiilor aeriene low-cost vor achita cu până la zece euro în plus pentru bilete, în circa o lună, potrivit reprezentanţilor companiilor de profil.

Biletele de avion low-cost se vor scumpi din ultima săptămână la lunii martie, ca urmare a mutării zborurilor companiilor de profil de pe aeroportul Băneasa pe Henri Coandă – Otopeni, pe 25 martie.

Joi, 23 februarie, unul din cei mai importanţi jucători de profil, compania ungară Wizz Air, a anunţat că schimbarea implică o creştere a tarifelor cu circa 4%. „Creşterea va fi de circa 4 procente, adică şase euro în medie pe bilet, maxim zece euro”, a spus Michael Powell, director financiar Wizz Air. „Wizz Air este nevoită să mute operatiunile pe Otopeni, ceea ce înseamnă o creştere de 25% a costurilor şi prin urmare o majorare a preţurilor la bilete. Vom încerca să recuperăm această diferenţă de costuri de la pasageri. Sper că pasagerii sunt pregătiţi să plătească acest cost suplimentar „, a declarat Powell.

„Costurile din Otopeni sunt substanţial mai mari decât media celor pe care le plătim pe celelalte aeroporturi din lume. De cinci ani de când suntem în România, taxele de aeroport s-au dublat până în prezent”, a mai spus Powell.

Potrivit acestuia, creşterea de 25% a costurilor de operare, înseamnă pentru companie cheltuieli extra de 12 milioane de euro la nivelul unui an. Alţi operatori nu au oferit detalii cu privire la evoluţia preţurilor. Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, spune însă că majorarea ar trebui să fie modică. Se estimează că aproximativ 10 euro ar putea achita în plus clienţii companiilor low-cost, care vor zbura de pe Aeroportul Otopeni, începând cu 25 martie.

Clienţii sunt înştiinţaţi

„În mod normal, pasagerul nu ar trebui să plătească mai mult de patru-cinci euro în plus faţă de tariful pe care l-ar fi obţinut dacă cursele ar fi fost efectuate de pe Băneasa”.

Potrivit Blue Air, operatorul român low-cost, din experienţa mutării pe alte aeroporturi, pasagerii care şi-au cumpărat bilete de avion pentru vara lui 2012 vor fi contactaţi prin e-mail sau la telefon în legătură cu modificările survenite.

Vor exista, de asemenea, bannere şi anunţuri pe site-ul companiei, care vor preciza aeroportul de destinaţie. „La noi, cel puţin, pasagerii nu au nevoie de bilet să călătorească, ci numai de codul unic de rezervare”, explică Florentina Tatu, marketing manager al operatorului low cost.

La ora actuală, pe Aeroportul din Băneasa operează mai multe companii low-cost între care Blue Air, companie românească, Wizz Air, din Ungaria, GermanWings, divizie a Lufthansa, şi Vueling.

Toate zborurile low-cost, indiferent de compania aeriană care le operează, vor fi mutate pe Otopeni, aeroportul Băneasa urmând să deservească doar zboruri business şi VIP.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cătălin Botezatu cunoaşte succesul în SUA! Creaţiile sale, apreciate la New York

Vasile Neamţu, martorul cheie în cazul Mailat, a murit în condiţii misterioase, exact în ziua când trebuia să facă declaraţii la proces