in

Zeci de tone de carne de pui alterată, cu excremente de rozătoare, în magazine

36 de tone de carne de pui au fost retrase din magazine, din nouă judeţe şi din Capitală. Pachetele ar conţine şoareci şi excremente de rozătoare, susţin inspectorii sanitar-veterinari.

Carnea, provenită de la Avicola Călăraşi, a fost distribuită la mai multe magazine din reţeaua Selgros, afirmă anchetatorii. Dezvăluirile au apărut ca urmare a investigaţiei DNA care viza evaziunea fiscală de 50 de miioane de euro, un dosar în care sunt implicaţi, printre alţii, un parlamentar şi un procuror-şef.

Avicola Călăraşi are 19 ferme, aprovizionează hypermarketurile din toată ţara şi are propria reţea de magazine în marile oraşe. Alerta a pornit din centrul ţării.

Procurorii susţin că Avicola Călăraşi a trimis carne alterată la Selgros. Responsabilul magazinului din Braşov spune că a observat că pachetele erau roase de şoareci.

Şeful magazinului a trimis marfa stricată înapoi la Avicola Crevedia. Carnea nu a fost distrusă însă, spun procurorii. Cei implicaţi în evaziunea fiscală reîmpachetau puii şi îi trimiteau altor ferme de distribuţie, care aveau contracte cu magazine mai mici, ceea ce înseamnă că nu este exclus ca o parte din cantitate să fi ajuns deja pe mesele unor români.

Senator şi procuror şef implicaţi

Reţeaua de evaziune fiscală din domeniul alimentaţiei era formată din peste 100 de firme şi din cel puţin 50 de persoane şi beneficia de protecţia senatorului PSD Nicolae Bădălău, un adevărat baron local în judeţul Giurgiu, şi a unui procuror-şef de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Direcţia Naţională Anticorupţie i-a pus luni, 28 octombrie, sub acuzare în acest dosar atât pe evazionişti, cât şi pe parlamentar. La rândul său, procurorul şef Angela Nicolae, care ar fi trebuit să protejeze interesele statului, a fost încătuşat alături de fiul său, care cerea şi primea banii pentru protecţie în justiţie.

Parlamentarul Bădălău ar fi primit şpagă 200 pulpe de pui, 200 bucăţi piept de pui şi 20 kg ficat de pasăre de la patronul unei firme evazioniste, căruia îi intermedia întâlniri cu funcţionarii statului.

Oameni de afaceri, avocaţi, contabili, angajaţi de la Fisc au fost angrenaţi în această grupare. Ţinta era de a monopoliza producţia şi piaţa de desfacere a produselor din carne fără a plăti taxe către stat. Pentru aceasta, au fost înfiinţate zeci de firme fantomă şi au fost plătiţi funcţionari ai statului ca să închidă ochii. Au fost inventate exporturi către piaţa intracomunitară, dar în fapt carnea a fost comercializată în România. Alte firme au fost folosite pentru a reduce taxele datorate statului şi reglarea balanţei TVA.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ion Iliescu scrie o carte cu amintiri despre Nicolae Ceauşescu

Românul Eduard Irimia, premiat cu medalia de onoare a Președintelui Republicii Italiene