in

29 Mai, mega-spectacol la Roma de Ziua Românilor De Pretutindeni, un eveniment marca ARI

Un nou spectacol organizat la Roma, capitala cu cei mai mulţi români din diaspora, pentru a marca Ziua Românilor de Pretutindeni, stabilită prin lege în 29 mai, dar şi pentru a invita comunitatea să-şi voteze reprezentanţii în administraţia locală. Organizator este asociaţia care nu mai are nevoie de nicio prezentare: Asociatia Românilor din Italia, iar spectacolul se numeşte în mod simbolic şi sugestiv „Împreună pentru a ne cunoaşte miai bineine la Ziua Românilor de Pretutindeni”. Împreună cu românii, împreună cu gazdele italiene.

Evenimentul se va desfăşura duminică 29 mai între orele 15 şi 18.30 la Roma, Teatrul Tendastrisce, via G. Perlasca 69.

În deschiderea evenimentului vor fi prezentate mesajele preşedintelui României, Klaus Iohannis şi al primului ministru, Dacian Cioloş.

Partea artistică este asigurată de formaţia Fraţii Ieşeni, foarte îndrăgită de românii din Italia, Ansamblul folcloric Artăraş, format din români de pe ambele maluri ale Prutului, formaţia Etnic, venită special din România, şi alte surprize pregătite de ARI.

În cadrul evenimentului se va aloca spaţiu tematicii „Alegeri 2016”, prin care vor fi prezentate modalităţile de vot în Italia şi România cu ocazia alegerilor din 5 iunie 2016 şi modalităţile pentru înscrieri pe listele electorale pentru votul prin corespondenţă, pentru alegerile parlamentare din România care vor avea loc în toamna acestui an.

Asociaţia Românilor din Italia va lansa apelul „Votaţi şi pentru noi”, demers prin care românii din Italia şi cei din toată Diaspora sunt chemaţi să îşi facă datoria, cerând celor dragi din ţară, rude, prieteni, cunoştinţe, să participe în număr cât mai mare la alegerile din 5 iunie.

«Fraţilor, prieteni, părinţi dragi, români care veţi fi în ţară în ziua alegerilor, mergeţi şi votaţi, cântărind cu multă atenţie programul electoral al fiecărui candidat în parte şi credibilitatea acestora şi nu uitaţi cine vă cere votul. Nu va lăsaţi influenţaţi şi manipulaţi de propagandă. Nu votaţi cum s-a întâmplat în ultimii 25 de ani, pentru pungi de mălai şi găleţi. Contribuiţi cu toţii la reformarea clasei politice din România.», este apelul Preşedintelui ARI, Eugen Terteleac.

Membrii Asociaţiei Românilor din Italia, românii din Roma, sunt rugaţi să aducă cu ei la acest eveniment simbolurile naţionale: steaguri şi eşarfe, pentru a arăta şi transmite copiilor noştri prezenţi la acest eveniment adevăratul sens al patriotismului pe care îl cultivăm cu toţii aici, la 2000 km distanţă de casă.

Biroul de presă al ARI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, scenă de groază, îşi loveşte cumnata cu ciocanul şi îi taie gâtul. Soţia ucigaşului se afla în Moldova

Salvini: ”Trebuie să se reintroducă serviciul militar obligatoriu. Tinerii noștri trebuie să învețe să tragă”.