in

Ajutoare ARI pentru familii sărace din judeţul Vrancea

Asociaţia Românilor din Italia (ARI) continuă campania de ajutorare a familiilor sărace din Vrancea, campanie demarată la începutul acestui an, după zăpezile din luna februarie.

Duminică, 24 iunie, în mai multe localităţi din judeţ ARI a distribuit o tonă de ajutoare pentru copii şi adulţi: jucării, cărucioare, pătuţuri, îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii şi adulţi. De data aceasta distribuţia a fost coordonată direct de Eugen Terteleac, preşedintele ARI, şi de Cristian Nuc, preşedintele filialei asociaţiei din Perugia.

“Oamenii erau foarte emoţionaţi, se vedea în ochii lor bucuria, dar eu am trăit emoţii mai mari decât ei, văzând copii care puneau mâna pe o jucărie şi o ţineau la piept ca pe cine ştie ce dar nemaipomenit. A fost bine, o experienţă extraordinară. E prima dată când particip la o asemenea acţiune şi cu siguranţă vom continua dacă vom avea posibilitatea”, ne-a declarat Cristian Nuc.

“Oamenii au fost foarte bucuroşi, au avut posibilitatea să-şi aleagă singuri lucrurile de care aveau nevoie şi nu s-a permis distribuirea bunurilor în modalitate vrac.”, a spus Eugen Terteleac.

De ce ajutoarele nu au fost distribuite prin intermediul autorităţilor locale? “Am descoperit că distribuţia are mult mai mult efect făcând-o personal. Nu pun în dubiu buna intenţie a autorităţilor locale, dar de multe ori se folosesc ajutoarele pentru imagine sau campanii electorale”.

FOTO Campania SOS România/ Terteleac: „Am trimis în Vrancea ajutoare în valoare de peste 10.000 de euro”

Cum comentează preşedintele ARI zvonurile conform cărora ar vrea să candideze la alegerile din toamnă şi organizează acţiuni caritabile pentru a obţine capital electoral? “Total eronat. Lucrul acesta l-am făcut dintotdeauna, chiar acţiuni mult mai importante decât distribuirea de ajutoare şi nu am cerut nimănui votul până acum. Chiar dacă mi se cere din partea multor membri ai asociaţiei, colegi, prieteni, rude, să candidez, nu sunt pregătit să intru în albia porcilor. Poate cine ştie, peste câţiva ani mă voi lăsa convins.”

În data de 3 aprilie, ARI a dus un alt transport de ajutoare în Vrancea, în colaborare cu asociaţia “Salva mamma e bimbi”, Crucea Roşie Italiană şi Gazeta Românească.