in

Alianța Românilor din Italia, nouă filială la Verona: ”Nu aparținem nici unui partid din România”

În data de 20 ianuarie 2018, în cadrul Atelierului legislativ desfășurat în Verona s-a pus ștampila pe actul oficial de înființare a filialei Alianța Românilor – Verona. Această asociație cu caracter socio – politic dorește să informeze, să favorizeze și să sensibilizeze cetățenii români din diaspora italiana asupra importanței implicării lor în viața politică locală și să promoveze tradiția, cultura și spiritul românesc.

Membrii biroului executiv sunt: președinte- Loredana Teodorescu, vicepreședinte- Marinel Ciocan, secretar- Ada Indries.

Așadar, pe lângă filialele deja active de la Roma si Napoli, Alianța Românilor dorește răspândirea pe teritoriul Italiei având obiective politice, culturale și relaționale, astfel urmează deschiderea oficială în Padova si Bologna.

Obiectivul politic este acela de a identifica și susține pe teritoriu un reprezentant politic al românilor, cu dorința de a fi văzuți și ulterior ascultați de politicii italieni. Dorim să precizăm și să subliniem că Alianța Românilor nu are nicio culoare politică, nu este susținută și nu susține niciun partid din România sau din Italia. Ca asociație, este deschisă la dialog, confruntare și dezbatere cu orice reprezentant politic din România sau din Italia, interesat de starea românilor din străinătate. Pentru noi politica înseamnă discutarea și rezolvarea problemelor, acesta este unul dintre scopurile noastre.

Acțiunile pe care dorim să le întreprindem pentru îndeplinirea acestui obiectiv sunt:

  • – Consolidarea relațiilor cu autoritățile locale
  • – Realizarea de dezbateri publice cu tematici politice de interes comun
  • – Identificarea și susținerea unui candidat roman în cadrul consiliului comunal local
  • – Colaborarea cu alte asociații politice pentru a apăra drepturile romanilor si a evita orice fel de discriminare
  • – Participarea la manifestări politice de orice fel.

Obiectivul cultural este acela de a menține și promova identitatea culturala a romanilor. Acțiunile pe care dorim sa le intreprindem pentru îndeplinirea acestui obiectiv sunt:

  • – Realizarea de cursuri de limba si cultura română, aprobate în cadrul școlilor italiene
  • – Realizarea de dezbateri publice cu tematici culturale de interes comun
  • – Colaborarea cu alte asociații pentru realizarea de evenimente interculturale
  • – Organizarea de evenimente cu caracter folcloristic sș tradițional romanesc.

Obiectivul relațional este acela de a îmbunătăți relațiile de prietenie și de colaborare intre romani, italieni și alți cetățeni străini.

Coordonatorul regional, Marius Dogaru, explică într-un comunicat pe o rețea de socializare, care sunt direcțiile asociației:

”În urma discuțiilor pe Facebook și interpelări telefonice, cred că este oportun să fac câteva precizări.

Asociația cu caracter sociopolitic „Alianța Românilor” a organizat sâmbătă 20 ianuarie 2018 o întâlnire cu domnul Deputat Coliu ca reprezentant al Diasporei. Deci, Alianța Românilor, nu a organizat și nu este „proprietatea” PMP. Cum vă amintesc că în primăvara anului 2017, Alianța Românilor a organizat la Verona o întâlnire cu unii reprezentanți din Guvernul României. Deci nu este PSD. Eu am avut întâlniri și cu alți reprezentanți al altor partide c ar fi: PNL, ALDE, și altele. Deci în concluzie, Alianța Românilor nu aparține nici unui partid din România!

Cât despre mine persoana Marius Dogaru, pot să spun că nu aparțin politic nici unui partid din România.

Vreau să menționez că nici o filială a partidelor politice din România nu este recunoscuta in Italia, deci toate funcțiile și numirile pe teritoriul Italian sunt fictive. Mai bine spus domnii președinți pot fi individuati ca persoane de încredere a mandatarilor Români care au trecut pe aici. Următorul care va trece, sunt sigur că va face alte numiri, deci este loc pentru toată lumea.

Ne dorim ca toate aceste obiective să nu rămână doar scrise negru pe alb ci sa reușim cu adevărat să ne unim, sa ne cunoaștem, sa ne ascultam, sa ne susținem si sa ne fim de folos.

În acest context vom organiza lunar adunări generale pentru toți, membri și simpatizanți!

Vă invităm pe pagina oficială de Facebook a Alianței Românilor, unde găsiți toate detaliile necesare pentru a vă alătura comunității de români din zona de nord a Italiei sau îi puteți contacta pe unul dintre membri asociației pentru a vă îndruma în acest sens.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O româncă pentru Regiunea Lombardia: Lucica Bianchi, candidată alături de Stefano Parisi

Şi-a ascuns bebeluşul sub fustă, ca să-l treacă ilegal frontiera: femeie de 26 de ani, reținută la Vama Borș