in

ARI ajută copiii orfani din Prahova

În pragul sărbătorilor de iarnă, Asociaţia Românilor din Italia (ARI) Roma a dorit să sprijine copiii ocrotiţi în centrele de plasament din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova.

Primul pas a fost făcut sâmbată, 8 decembrie 2012, când donaţia asociaţiei constând în îmbrăcăminte pentru copii şi jucării a fost oferită reprezentanţilor Complexului de Servicii Comunitare „Sf. Andrei” Ploieşti.

Ajutoare pentru copiii sărmani din România, al treilea transport ARI

Bazele colaborarii dintre Asociaţia Românilor din Italia şi DGASPC Prahova au fost stabilite cu ocazia primei ediţii a Târgului România – Italia, eveniment ce a avut loc în perioada 1-2 decembrie 2012, la Teatrul Tendastrisce din Roma.

În cadrul acestui eveniment, delegaţia Consiliului Judeţean Prahova a oferit membrilor ARI lucrări realizate de beneficiarii unitaţilor de asistenţă socială care au impresionat prin frumuseţea şi mesajul lor.

În perioada urmatoare vor fi realizate şi alte acţiuni prin care Asociaţia Românilor din Italia să vină în sprijinul copiilor din centrele de plasament prahovene.

L-am întrebat pe preşedintele ARI Roma, Eugen Terteleac, în ce au constat ajutoarele: «Este ultima acţiune de acest tip din acest an, a patra pe 2012, de ajutorare a copiilor cu probleme din România. Au fost duse hăinuţe pentru copii între patru şi 15 ani, jucării, încălţăminte, mingi de fotbal şi rechizite şcolare.»

Ajutoare ARI pentru familii sărace din judeţul Vrancea

Ajutoarele sunt o soluţie pentru aceşti copii? «Este un mare ajutor de moment şi ar putea deveni constant, dacă şi alte asociaţii şi-ar demonstra solidaritatea. Ar trebui sa se implice şi alte asociaţii, din Italia şi din diaspora, pentru că dacă nu noi, cine să-i ajute pe aceşti copii sărmani? Statul român le poate oferi strictul necesar, dar aceşti copii au nevoie să simtă afecţiunea şi solidaritatea celorlalţi.

Până acum s-au implicat doar voluntarii asociaţiei Românilor din Italia şi, în trecut, asociaţia italiană „mama e bimbo”. În rest, alte asociaţii nu s-au implicat, şi e păcat, pentru că sunt aproape 100.»

FOTO Campania SOS România

Merită eforturile? «Clar este că asemenea satisfacţii, să ajuţi aceşti copii minunaţi merită orice tip de sacrificii. Eu le mulţumesc acestor copii că au acceptat cadourile noastre. Şi doresc să mulţumesc pe această cale şi consiliului Judeţean Prahova, care a participat în zilele de 1 şi 2 decembrie la Ziua Naţională a României de la Roma.

Îi transmit „La Mulţi Ani” cu ocazia sărbătorilor de iarnă preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cozma, care a trimis o echipă de oameni condusă de, aş spune, o prietenă a românilor din Italia, Fabioara Ionescu.»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Electrocutat mortal la furat cupru, avea 25 de ani

Exclusiv/ Interviu cu Mihai Aurelian, deputatul PP-DD ales în diaspora