in

Artişti din România au ridicat publicul în picioare la Roma pe ”Note de Primăvară”

Duminică, 30 aprilie, a avut loc la Teatru Italia din centrul Romei, spectacolul cu scop caritabil „Note de Primăvară”. Pe scenă au urcat artişti prestigioşi din România, alături de tinere speranţe ale muzicii uşoare româneşti şi italiene. În public, alături de români şi moldoveni veniţi din Roma şi din regiunea Lazio, s-a aflat şi Stela Stângaci, ambasadorul Republicii Moldova în Italia.
A fost un adevărat maraton muzical, care a debutat cu Florentina şi Petre Giurgi, sosiţi la Roma din Maramureş. O parte din public cunoştea integral versurile melodiilor îndrăgitului cuplu.
Au urmat Roxana Ene (fostă concurentă la „The Voice of Italy”) însoţită de tânărul chitarist italian Fanco Pietropaoli. Cei doi, care cântă împreună în duetul „Roma Nostra”, au adus pe scenă cântece îndrăgite de public precum „Lume, lume, soro lume” sau e„Rugă pentru părinţi”.
Apoi a răsunat la Roma vocea Alionei Costin, originară din Republica Moldova, care a interpretat melodii populare şi de petrecere.
 
Ducu Bertzi
 a ridicat sala în picioare cu ritmuri maramureşene şi cu şlagăre care l-au consacrat de-a lungul timpului: „M-am îndrăgostit numai de ea”
Mult aşteptat a fost şi momentul final al spectacolului, cu solista originară din Suceava, Margareta Clipa. Înconjurată de entuziasmul publicului prezent, artista a cântat bătute şi hore din Bucovina.
Gazda serii a fost actriţa Olga Bălan, care a prezentat spectacolul şi a cântat ea însăşi melodii din repertoriul italian.
„Mă bucur că am fost invitată să particip la un spectacol minunat, unde am putut admira valorile noastre muzicale, autentice, româneşti. E o ocazie pentru mine să le mulţumesc organizatorilor, mai ales că e vorba de un concert cu scop caritabil, acela de a susţine o tânără din Republica Moldova”, a spus Ambasadorul Stela Stângaci, care a recunoscut că este o admiratoare a lui Ducu Bertzi, pentru că melodiile sale au însoţit anii săi de Universitate la Bucureşti.
La sfârşit,  artiştii au mulţumit organizatorilor spectacolului,  Asociaţia Pro Cultura- Ro Arte, Asociaţia Responsabilità Sociale Onlus şi Grupul „Românii din Roma”, care s-au mobilizat să ofere conaţionalilor un spectacol de excepţie dar şi cu un scop nobil.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

O româncă din Madrid are nevoie de voturile noastre. Cristina Vlașin, în finală la Vocea Spaniei

Călcată de tren sub ochii iubitului, moare româncă de 16 ani, speranță a voleiului italian