in

Cosenza, a fost organizat al doilea Consulat Itinerant: în 2 zile au fost peste 230 de români care au beneficiat de serviciile consulare

In zilele de 27 si 28 martie, Cosenza a primit cu nerabdare vizita echipei de la Consulatul General al Romaniei la Bari pentru al doilea Consulat Itinerant, dupa ce in luna decembrie 2017 a avut loc primul Consulat Itinerant Pilot.

Din octombrie 2017, de la deschiderea Misiunii Diplomatice la Bari, autoritatile romanesti au raspuns pozitiv cerintelor si nevoilor comunitatii de romani din teritoriu si au dat curs rugamintilor asociatiei noastre si romanilor din Provincia Cosenza, de a veni in teritoriu si de a oferi serviciile consulare.

In Sala Nova, sala destinata evenimentelor si reuniunilor de Consiliu Provincial, in cladirea Palatului Provinciei Cosenza, personalul Consulatului General de la Bari a organizat un mic Consulat cu aparatura necesara preluarii de date necesare pentru documente de identitate, pasapoarte simple electronice, pasapoarte simple temporare, titluri de calatorie, inscrierea in registrele de stare civila romanesti a certificatelor de nastere, casatorie și deces emise de autoritatile italiene si eliberarea certificatelor romanesti, nulla osta pentru casatorie, procuri, declaratii, traduceri, si alte acte notariale.

In cele 2 zile au fost peste 230 de romani care au beneficiat de serviciile consulare. Cu cateva exceptii (gen pasaport, certificat de nastere), tuturor romanilor care au fost prezenti, le-au fost eliberate actele in aceeasi zi, la un interval de cateva ore, fapt datorat informarii primite atat din partea noastra, a membrilor asociatiei Dacia, cat si a angajatilor Consulatului, anterior venirii la Cosenza.

Dupa un tur in forta, la institutiiile locale, am fost placut surprinsi si de vizita la Cosenza a Doamnei Consul General Lucretia Tanase, prilej cu care ne-a vizitat sediul asociatiei, ne-a multumit
pentru implicarea in organizarea acestui al doilea Consulat Itinerant. Cu aceasta ocazie, impreuna cu consilierii asociatiei si reprezentantii bisericii ortodoxe din teritoriu s-a discutat despre aspecte variate ale vietii romanilor in diaspora, necesitatea de a colabora intre noi si de a uni romanii si problemele cu autoritatile.

Felicitam pe aceasta cale Echipa Consulara de la Consulatul de la Bari: Lucretia Tanase – Consul General, Dan Stefaneasa – Consul, Mihai Ion Stirbu Vice-Consul, Andreea Ciuca, Tiana Cebuc si Liviu Cebuc, si nu in ultimul rand pe colegii lor de la Bari, care au lucrat in tandem cu Cosenza, pentru profesionalismul si operativitatea cu care au rezolvat fiecare situatie in parte!

Mocanu Lenuta Gabriela,
Presedinte Asociatia Comunitea Romanilor in Calabria DACIA

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Spălare de bani sau spălare de creier? Banii trimiși acasă de diaspora au devenit brusc suspecți

A murit în brațele prietenului său, român de 20 de ani, înjunghiat în Stratford