in

Cum să câștigi alegerile locale, curs special pentru candidații români din Italia

Curs pentru candidați. În ultimii ani, prezența în Italia a cetățenilor din alte ţări ale Uniunii Europene (cetățeni europeni mobili) a crescut considerabil, ajungând, potrivit datelor statistice oficiale, la aproape un milion și jumătate. Marea lor majoritate – peste un milion de cetăţeni- sunt români. Românii cu reşedinţă în Italia, ca şi ceilalţi cetăţeni comunitari, au drept de vot la alegerile administrative şi europene din Peninsulă.

În curând, în 11 iunie, cu eventualul balotaj în 25 iunie, vor avea loc alegeri în 1017 localități italiene, dintr-un total de 7981 (12,7% ).

Se va vota în 4 capitale de regiune (Catanzaro, Genova, L’Aquila și Palermo) și 21 de provincie (Alessandria, Asti, Belluno, Como, Cuneo, Frosinone, Gorizia, La Spezia, Lecce, Lodi, Lucca, Monza, Oristano, Padova, Parma, Piacenza, Pistoia, Rieti, Taranto, Trapani și Verona). În 8 localități ce depășesc 100.000 de locuitori vor avea loc alegeri: Genova, Monza, Padova, Palermo, Parma, Piacenza, Taranto și Verona.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor comunitari care intenţionează să-şi prezinte candidatura la următoarele alegeri administrative, COSPE – Organizaţie internaţională non profit – oferă în perioada 13/14 mai 2017 un curs gratuit de formare, care va avea loc la Florenţa. Cursul se va desfăşura în cadrul unui proiect european, intitulat Participation Matters, care are ca obiectiv încurajarea participării cetăţenilor comunitari mobili la viaţa politică şi socială din oraşele de reşedinţă.

Imagini de la prima ediție din 2016

Cursul este adresat cetățenilor europeni cu reşedinţă în Italia, membri ai asociaţiilor care se implică activ în promovarea drepturilor cetăţeneşti, viitori sau potenţiali candidaţi.  Ajuns la a doua ediţie, el va avea loc la prestigiosul centru „Robert Kennedy International House” din Florenţa.
Ca și anul trecut, cursul se va desfăşura pe parcursul a două zile de formare participativă, cuprinzând momentele teoretice, dar având în vedere şi experiențele directe ale participanților. Instruirea va cuprinde seminarii, simulări, grupuri de discuții, cu suport audio-vizual.

Durata totală a formării va fi de 12 ore, repartizate pe parcursul a două zile consecutive, sâmbătă 13 mai, de la 11:00 până la 19:00 și duminică, 14 mai,  de la 9:00 la  13:30.

Cursul va cuprinde, printre altele: “Strategii pentru a acţiona eficient în viaţa socială şi politică” (formator: Udo Enwereuzor), “Cunoaşterea şi folosirea mijloacelor de comunicare – mass media şi social media” (formator: Miruna Căjvăneanu), “Administraţia publică şi rolul unui consilier în primărie” (va interveni un consilier din Primăria oraşului Florenţa).

Cursul este organizat pentru un maxim de 15 de participanți, cetăţeni mobili cu reşedinţa în Italia. Selecția participanților se va face pe baza CV-ului şi unei scrisori de motivație. Candidaţii  trebuie să completeze și să semneze cererea di participare. Cererile vor fi trimise prin e-mail la [email protected], sau prin fax la nr. 055472806 cu CV-ul atașat. DATA LIMITĂ este 28 aprilie 2017. Cursul este gratuit. Costurile de cazare și toate activitățile și materialele vor fi suportate de organizatori,  printr-o subvenție comunitară în cadrul programului Drepturi, egalitate și cetățenie al Uniunii Europene. Toți participanții vor primi un atestat de frecvenţă.

Pentru mai multe informații: [email protected] – Tel: 055473556

Second training course ‘La partecipazione conta!’, Florence, 13-14 May 2017

Alegeri locale la Verona, prima propunere de candidatură a PNL Italia: Adrian Peter Kovacs. ”Vrem consulat onorific la Verona”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii își cumpără vechime în muncă pentru a ieși mai repede la pensie. Vezi data limită pentru încheierea contractelor

Scene penibile ale unui român la un magazin din Foggia: «500 de euro pe lună sau îți distrug localul»