in

Alegeri locale la Verona, prima propunere de candidatură a PNL Italia: Adrian Peter Kovacs. ”Vrem consulat onorific la Verona”

Adrian Kovacs are 39 de ani, este căsătorit, are dublă cetăţenie şi gestionează o activitate comercială proprie la Verona, din iulie 2016. Comunitatea de români din acest oraş numără peste 9000 de rezidenţi şi, aşa cum se întâmplă în cele mai multe dintre localităţile italiene, este cea mai mare comunitate de emigranţi.

În urmă cu 16 ani, Adrian Kovacs ajungea în Italia cu viză de turist. Ştia că va rămâne să muncească aici pentru că i se promisese obţinerea unui contract de muncă bine plătit de către alţi români. Lucrurile nu au stat întocmai aşa, motiv pentru care s-a angajat pe cont propriu într-una din pizzeriile bine cunoscute din oraş, la “Bella Napoli” pentru câţiva ani şi apoi la “Grotta Azzura”.

Încet, încet, cu dorinţa de a munci pentru viitorul lui şi cu multe sacrificii personale, a reuşit să se facă cunoscut în comunitatea de români din Verona. Sunt mulţi oameni acum care îi pot mulţumi pentru mâna de ajutor pe care le-a dat-o la nevoie, ştiind bine ce înseamnă să fii singur pe meleaguri străine.

Românii care ajung la Verona şi care caută un loc de muncă pentru a-şi întreţine familiile sau caută diverse solutii, informaţii, indicaţii legate de  documentele necesare desfăşurării vieţii în Italia sunt trimişi la barul lui Adrian. De aceea ţine în mod deosebit să aibă comunitatea de români un consulat în oraş, pentru că de ceva vreme aproape că face el munca unui consulat. Ştie bine cât de anevoios e drumul birocraţiei.

Adrian Kovacs îşi doreşte să devină consilier comunal la Verona, să fie reprezentantul românilor în primărie, să fie puntea de legătură dintre comunitatea românească  şi cea italiană. Vrea să faciliteze rezolvarea problemelor rezidenţilor români în raportul lor cotidian cu autorităţile locale.

Este extrem de important ca un număr atât de mare de oameni care trăiesc, muncesc şi studiază într-o arie geografică determinată să aibă un om în care să îşi pună toată încrederea că le va purta de grijă, lor şi copiilor lor, în raporturile pe care le au cu autorităţile.

Mesajul lui Adrian Kovacs pentru românii care locuiesc la Verona este unul direct, ca de la om la om:” Să nu vă lăsaţi interesele şi treburile pe care le aveţi de rezolvat în ţară asta la voia întâmplării! De cel puţin un român la masă consilierilor comunali din Verona avem nevoie! Trăim aici cu toţii, ne trimitem copiii la şcoli italiene, muncim la firme italiene, ne plimbam pe străzile Italiei şi suntem foarte mulţi! A venit vremea că cineva să ne reprezinte interesele şi eu ştiu că sunt unul dintre cei care ar face-o cu onoare şi responsabilitate”!

Biroul de presă PNL Italia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Decenala de limbă, cultură și civilizație românească”: un deceniu de activitate neîntreruptă în cadrul Proiectului LCCR

Mită la Marina Militară italiană, banii treceau pe la Corina, o româncă judecată în megaprocesul de la Taranto