in ,

Denunț împotriva Consulatului de la Catania: ”Multe din problemele românilor din Sicilia sunt rezultatul slabei activități”

Marius Dogaru, președintele Alianței Românilor din Italia, ne-a trimis un comunicat prin care dorește să-și arate nemulțumirea față de activitatea Consulatului de la Catania. Nemulțumirea decurge din faptul că mulți dintre membrii asociației s-au plâns că nu găsesc ajutor în problemele cu care se confruntă, unde intervenția misiunii diplomatice ar putea exista. De asemenea, Dogaru atrage atenția asupra ineficacității funcționarilor care vin la evenimentele organizate de români, unul dintre aspecte fiind acela că nu cunosc limba italiană.


Iată comunicatul:

”Acum sunt convins că multe din problemele românilor din Sicilia sunt rezultatul slabei activități a Consulatului Român de la Catania, sau mai bine spus, lipsei de profesionalitate. Cred că la Catania, doamna Consul Șef Carmen Liliana Iacob, nu a înțeles rolul său pe teritoriu. 

Anul trecut, am fost contactat de un grup de persoane din Sicilia pentru a-mi cere ajutorul în rezolvarea unor probleme pe care comunitatea noastră le are în zonă. Atunci am aflat că nu este un dialog al consulatului cu cei care au probleme. Atunci, am sesizat Ambasada României în Italia și am avut discuții cu domnul ambasador George Bologan, care mi-a explicat că acest consulat nu este un consulat general și de aceea are un efectiv mai mic, deci, nu este foarte eficient.

La sfârșitul anului trecut, Alianța Românilor a deschis o filială la Ragusa, astfel am contactat direct Consulatul de la Catania, cerându-i prezența la un eveniment în Santa Croce Camerina. După mai multe schimburi de mesaje, doamna Consul Șef, a acceptat prezența la acest eveniment, dar nu înainte de a specifica că Alianța Românilor nu trebuie să facă acorduri sau întâlniri cu instituțiile din România și Italia, pentru că doar Consulatul poate face așa ceva…

Da, într-adevăr, la eveniment (foto jos, n.r.), s-a prezentat o doamnă consul, delegată de doamna Consul Șef și a cerut traducător pentru limba italiană… Ce trebuie să înțeleg? Că sunt doar puțini angajați în Consulatul de la Catania???

Da, domnilor Consuli, Alianța Românilor, este o mișcare politică, care cu ajutorul membrilor din filialele sale vor să rezolve problemele românilor din Italia. Rezolvarea se face prin dialog și profesionalitate nu doar prin prezenta.

De aceea, susțin că problemele românilor din Sicilia, sunt strâns legate de ineficacitatea echipei de Consuli din Consulatul Român din Catania!”

Marius Dogaru, Președinte Alianța Românilor

Alianța Românilor din Italia, nouă filială în Sicilia: ”Suntem deschiși la dialog”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ladispoli, pedepse ca în Evul Mediu la o familie de români: și-a legat fiul cu lanțuri și nu i-a dat apă și mâncare

Torino, șofer român de TIR dus de urgență la spital, după ce s-a răsturnat cu camionul pe autostradă