in

Echipa naționala a României, susținută de conaţionalii veniți de la 100 de km distanță

Echipa Națională de polo pe a României a fost învinsă cu scorul de 11-5 (1-1, 4-1, 1-1, 5-2) de Italia, vicecampioana olimpică, marţi seara, la Civitavecchia, în Grupa C a Ligii Mondiale. În primele două reprize, tricolorii au jucat de la egal la egal cu puternica formaţie a Italiei, dar în celelalte două n-au mai reuşit să câștige.

Printre cei pe 2.000 de spectatori, s-au aflat şi aproximativ 40 de români, în mare parte veniţi de la Roma, de la 100 km, pentru a-i susţine pe tricolori în meciul împotriva echipei Italiei.

Polo: Italia – România 11-5 la Civitavecchia VIDEO

„Mi-a plăcut, dar am fi putut sa facem mai mult. Păcat. Băieții n-au jucat rău. Suntem o forţă, mai ales în sport şi sunt mândru când ajungem în astfel de competiţii, de aceea eu ca spectator particip ori de câte ori am ocazia pentru a susţine ţara mea”, spune Bogdan, 45 de ani, venit din Ladispoli, originar din Râmnicu Valcea, de 14 ani în Italia.

Valentin, originar din Focşani, de 11 ani în Italia, a venit pentru meciul de sâmbătă seara de la Roma, pentru trei ore, cu mașina. La finalul partidei, tânărul, cu un fular tricolor şi cu drapelul țării noastre în mână, fără voce de cât de mult strigase, era fericit de faptul că a fost alături de reprezentanții țării natale.

Este o bucurie pentru mine să fiu mereu alături de conaţionalii mei. Este o plăcere şi este important să susțin naționala țării noastre în orice sport ar fi şi în orice activitate. A meritat, chiar dacă am pierdut. Sper ca data viitoare să câștigăm” completează tânărul.

ARI va fi alături de echipa naţională de polo a României, la meciul de la Civitavecchia

Asociaţia Românilor din Italia, ARI, i-a informat şi invitat pe conaţionalii din Roma să participe împreună la acest meci. „Participarea noastră este importantă. Ca Asociaţie încercăm şi prin aceste manifestări, aceste meciuri, aceste ocazii care ni se oferă, să retrezim patriotismul în rândul românilor. E foarte frumos să ai suporteri români care încearcă să susțină echipa națională sau o echipă românească. Este un lucru extraordinar şi pot spune că a devenit deja o obişnuinţă să participăm cu multă mândrie la astfel de evenimente”, explica Eugen Terteleac, președintele ARI.

Prezent la meciul de polo dintre Italia şi România a fost şi ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David. „Este o chestiune de suflet pentru mine. Sunt şi reprezentant al Federaţiei române de polo, dar şi un fost sportiv. Am practicat 15 ani polo. O parte dintre colegii mei sunt în echipă şi antrenorul echipei naționale mi-a fost coleg de cameră.”

În clasament, pe primul loc se află Italia, cu 6 puncte, urmată de Ungaria, 6 p, România, 2 p, Rusia, 1 p. Ungaria si Rusia au un meci mai puțin. România va juca următorul meci pe 1 februarie, cu Ungaria, la Debrecen.

C.V.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul Cristian David: „La Roma am făcut primul pas concret din acest mandat”

O româncă “săracă” din Genova, proprietara a 500 de maşini