in

Exclusiv / Dan Diaconescu, membru de onoare al asociației ”Amici stranieri” din Roma

Aflat în vizită la Roma, pentru susținerea unor simpatizanți ai PP-DD la alegerile locale din capitala Italiei, Dan Diaconescu a primit din partea asociației românești ”Amici stranieri” diploma de membru de onoare.

Suntem apolitici și eu și mulți alți membri ai asociației noastre, dar am considerat cu toții că e un lucru deosebit de a-i propune lui Dan Diaconescu să fie membru de onoare al asociației noastre. Gestul nostru l-a surprins plăcut, mai ales că nu venea din partea unor membri de partid.” ne-a declarat Silviu Damaschin, președintele asociației ”Amici stranieri”.

”E singurul politician important, lider al unui partid parlamentar din România, care s-a deplasat să-i susțină pe candidații români care participă la alegerile de la Roma. E un gest foarte frumos și am considerat că prin diploma oferită de noi îi arătăm simpatia. Prin prezența sa la Roma, alături de românii care candidează, nu s-a mărit numărul alegătorilor și nici nu au crescut șansele cuiva dar prezența sa, mai ales că nu este campanie electorală în România, ne-a făcut să credem că nu suntem ignorați total de cei din țară.” a mai precizat Damaschin.

Asociația ”Amici stranieri” (sediu, via dei Ciclamini, nr.110, Roma) a fost înființată în anul 2011 iar președinte este Silviu Damaschin. Acesta ne-a mai declarat că după terminarea alegerilor are în plan înființarea la Roma a unei formațiuni care să reunească asociații românești. ”Indiferent de rezultatul general e nevoie de o strategie a asociațiilor pentru viitor. La Roma s-ar putea avea consilieri în toate circumscripțiile, inclusiv în consiliul general. Dar pentru asta trebuie să fim uniți.” ne-a declarat românul.

”Voi încerca înființarea, împreună cu alți români, a unei confederații a asociațiilor românești din Roma. Vom pregăti din timp, cu răbdare și inteligență viitoarele acțiuni electorale sau de altă natură, ale românilor din zona capitalei și a regiunii Lazio. Doar împreună, prin acțiuni comune vom putea deveni o entitate importantă. Iar numărul românilor din Roma e semnificativ.” a concluzionat Damaschin.

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Geanina, mândră că e româncă la Napoli

2.000.000 de români sunt alcoolici