in

Flash-mob cu cântece și dansuri din tradiția românească, de Ziua Națională a României în Bari-Italia

Vineri, 1 decembrie 2017, Piața Umberto, de la ora 16.00, Asociația Europeană TraciaLand Italia organizează un flash-mob dedicat Zilei Naționale a României sub înaltul patronaj al Primăriei orașului Bari, a instituțiilor de cultură și integrare socială a orașului Bari, precum și a Facultății de Afaceri și Turism din cadrul Academiei de Științe București.

Pe platoul din zona fântânii a Pieței Umberto, devenit loc de întâlnire a majorității cetățenilor români din Bari, se va desfășura o oră de cântece și dansuri din tradiția românească animate de flash-mob. Sunt invitații reprezentanți ai tuturor comunitățiilor străine ce locuiesc în oraș precum și locuitori ai acestuia. Este o modalitate de a încuraja schimburile interculturale în ziua în care România își sărbătorește ziua națională.

La 1 decembrie 1918, ziua Marii Unirii, prin unirea cu Transilvania s-a născut România modernă. Și de atunci, de 1 decembrie a fiecărui an, sărbătorim această unire a tuturor românilor, fiind un prilej de reflexie asupra istoriei zbuciumate prin care am trecut dar și un prilej să privim încrezători către viitor.

Pe parcursul evenimentului vor adresa un mesaj de felicitare rectorul Universității Aldo Moro din Bari-Felice Antonio Uricchio, reprezentanții ai instituțiilor de cultură Maselli și integrare socială Bottalico precum și președintele Primăriei Bari-Micaela Paparella.

Duminică, 3 decembrie, va fi o zi specială cu două spectacole de teatru în limba română, “Fluturii sunt liberi” și “Pasărea Măiastră-Maria Tănase” susținute pe scena Teatrului Esedra de la ora 14.00. Printre invitații avem onoarea de a o avea pe renumita artistă din România-doamna Adriana Trandafir.

Coordonator eveniment: Monica Irimia
Asociația Europeană TraciaLand Italia
Via Dalmazia 127, Bari, 70121, Italia
Email: [email protected]
Telefon: 00393803407216
Website: www.tracialand.ro

Asociatia Europeana pentru Promovarea Turismului si Traditiilor Tracia Land Bucuresti, Romania
CIF 34208007, Blv. Ion Mihalache, Nr.18, Bl.B, Ap.1, Cam.1, Bucuresti, Sector 1
Email: [email protected], www.tracialand.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Expoziția „Românii și Marele Război” la Veneția, cu ocazia Zilei Naționale a României

Ghidul întreprinzătorului în Italia: Ce este și cum îţi deschizi “Partita IVA”