in

FOTO Campania SOS România/ Terteleac: „Am trimis în Vrancea ajutoare în valoare de peste 10.000 de euro”

Pe data de 3 aprilie s-a încheiat, oficial, campania „SOS România”, promovată de Asociaţia Românilor din Italia (ARI) în colaborare cu asociaţia „Salva mamma e bimbi”, Crucea Roşie Italiană şi Gazeta Românească. Astfel, la începutul săptămânii a ajuns la destinaţie ultimul camion cu ajutoare destinate românilor din zonele afectate de zăpezile din luna februarie.

„Teoretic, campania a luat sfârşit, dar, în practică, noi o vom continua şi în viitor. Am reuşit să organizăm câteva transporturi cu sute de kilograme de alimente şi bunuri de primă necesitate, iar pe 3 aprilie a ajuns în judeţul Vrancea ultimul transport, şi cel mai consistent. Este vorba de un camion de 7,5 tone cu îmbrăcăminte pentru copii şi adulţi, detergent de rufe, oferit de Crucea Roşie Italia, şi jucării”, ne spune Eugen Terteleac, preşedintele ARI.

Voluntarii de la ARI au distribuit ajutoarele în două comune din Vrancea: Popeşti şi Urecheşti. „Voluntarii noştri au mers din uşă în uşă şi au împărţit ajutoarele, direct la familiile nevoiaşe. O parte din detergenţi, mai precis o tonă şi jumătate, am dat-o la Crucea Roşie Vrancea. Restul de ajutoare le-am dat în primire primarilor din cele două localităţi”.

De ce tocmai detergent? „În săptămânile imediat următoare începerii campaniei, am trimis alimente. Acum, însă, am hotărât să trimitem mai ales haine şi jucării. De ce detergent? Pentru că în România costă mult şi, recunosc, am văzut şi copii mai săraci care aveau haine murdare”.

Eugen Terteleac ne spune că s-a emoţionat când a aflat cum au reacţionat familiile care au primit ajutoarele: „Voluntarii care au împărţit pachetele mi-a spus că cei mai fericiţi erau copiii, mai ales de jucării. Părinţii s-au bucurat atât şi pentru haine, cât şi pentru rechizitele pe care le-am trimis şi pe care nu şi le puteau permite”.

Valoarea totală a bunurilor trimise depăşeşte, potrivit organizatorilor, suma de 10.000 de euro, „dacă ţinem cont doar de costul lucrurilor noi pe care le-am trimis, fără a lua în calcul lucrurile uzate, cum ar fi o parte din haine”.

Terteleac mai precizează că nu a reuşit să adune toate ajutoarele pe care le-ar fi putut colecta: „Ne-au sunat români din alte localităţi sau chiar de la Roma, care s-au arătat dispuşi să trimită, fiecare ce putea, dar nu am putut să ajungem la toţi, din păcate”.

În sfârşit, mulţumirile organizatorilor sunt adresate tuturor şi celor câţiva oameni de afaceri români din Italia, care au dat banii necesari pentru acoperirea cheltuilelilor de transport.

„În acelaşi timp, vreau să precizez un lucru, mai adaugă preşedintele ARI, le-am spus primarilor şi celor care au primit ajutoarele, că este vorba de o acţiune cu scop umanitar, nu o acţiune electorală!”.

Campanie ARI- Gazeta Românească “SOS România!” pentru a ajuta sinistraţii de acasă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bologna/ Un român a furat geanta unui bărbat care se spovedea

Muncitor român omorât la Rivara: i s-a înscenat un accident de muncă