in

Muncitor român omorât la Rivara: i s-a înscenat un accident de muncă

Pe 26 martie, la Rivara, în provincia Torino, un muncitor român de 37 de ani, Gheorghiţă Remus Fenghiu, a fost găsit mort, sub carcasa unei maşini, la un depozit de dezmembrat maşini, Autodemolizioni Eli.

Potrivit celor povestite de martori carabinierilor şi inspectorilor Asl, ar fi fost vorba de un accident de muncă. O maşină mutată cu o macara s-ar fi desprins şi ar fi căzut de la o înălţime de câţiva metri pe Fenghiu, acesta decedând pe loc.

Autopsia a dovedit însă că românul era deja mort atunci când maşina a căzut peste el. Potrivit publicaţiei "La Sentinella del Canavese", examenul medicilor legişti, efectuat vineri 30 martie de doctorul Mario Apostol, la Institutul de Medicină Legală din Strambino, a avut rezultate neaşteptate. Multe răni de pe corpul lui Fenghiu nu sunt compatibile cu strivirea suferită în urma căderii maşinii pe el. În plus, ora morţii nu este cea declarată de martori, ci rezultatele autopsiei arată că ar fi fost deja mort, cu o zi înainte ca un coleg român să-l găsească strivit sub maşină, în parcul de dezmembrări auto.

Carabinierii descoperiseră încă de la început neconcordanţe între mişcările de utilaje şi carcase de maşini şi dinamica accidentului, aşa cum fusese povestită de martori.

În final, nu stă în picioare povestea că Fenghiu, sosit de câteva săptămâni în Italia, ar fi operat el însuşi macaraua, ar fi ridicat o carcasă de maşină, apoi ar fi coborât de pe macara şi s-ar fi băgat sub carcasă pentru a controla ceva, iar în acel moment maşina s-ar fi desprins din macara, ucigându-l.

Pista unui omor a devenit acum principala ipoteză de lucru a investigatorilor.    

Citeşte şi:

Torino/ Tragedie la locul de muncă, român zdrobit de carcasa unei maşini

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

FOTO Campania SOS România/ Terteleac: „Am trimis în Vrancea ajutoare în valoare de peste 10.000 de euro”

Un român acuzat de uciderea pensionarului Giuseppe Bongiorno a fost arestat la Slatina