in

Un român acuzat de uciderea pensionarului Giuseppe Bongiorno a fost arestat la Slatina

Un român de 22 de ani a fost arestat de poliţiştii români din Slatina, fiind acuzat de un omor săvârşit în Italia. Florian Valentin Bucur este acuzat de uciderea lui Giuseppe Bongiorno, un pensionar de 73 de ani. Crima a avut loc pe 20 februarie la Castellammare del Golfo, în Sicilia.

Bucur (FOTO) ar fi comis crima împreună cu un complice, un român de 17 ani, care şi-a recunoscut fapta. Minorul a fost reţinut de autorităţile italiene în Calabria, la cinci zile după ce bătrânul a fost găsit fără viaţă, legat de pat. Înainte de a fi sufocat, a fost bătut şi legat.

În urma anchetei pentru a-i găsi pe autorii crimei, poliţiştii au descoperit că Bongiorno îşi cunoştea asasinii. Mai mult, el avea o legătură sentimentală cu Valentin Bucur.

În seara de 19 februarie, Bucur s-a prezentat la casa pensionarului împreună cu celălalt tânăr de 17 ani. Cel mai în vârstă dintre ei a avut un raport sexual cu bătrânul, apoi ambii l-ar fi legat de pat şi l-au luat la bătaie, pentru a afla unde îşi ţine ascunşi banii. Înainte de a fugi din apartamentul victimei, cei doi l-au strangulat pe bătrân.

Tânărul de 17 ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit de anchetatori, s-a refugiat la nişte cunoştinţe, în Calabria. Valentin Bucur şi-a continuat fuga până în România. Chiar când încerca să se întoarcă în Peninsulă, convins că poliţia italiană nu îl mai caută, a fost prins de poliţiştii români, la Slatina. Acum se află în penitenciarul Regina Coeli din Roma.

Bucur se declară nevinovat, dar împotriva lui poliţiştii au o dovadă importantă: lângă cadavrul pensionarului a fost găsit un nasture de la pantalonii săi. În plus, tânărul de 17 ani arestat în Calabria a povestit anchetatorilor că l-au omorât pe bătrân împreună.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Muncitor român omorât la Rivara: i s-a înscenat un accident de muncă

Învăţăturile Episcopului Siluan (IV) Despre vieţile sfinţilor şi tinerii români din Italia