in

Întâlnire cu asociaţiile româneşti la sediul Ambasadei

În contextul dialogului periodic dintre Ambasada României în Italia şi asociaţiile româneşti privind diverse teme de interes pentru comunitatea românească, Ambasada României la Roma a organizat joi, 28 iunie 2012, o întâlnire interactivă la care au fost discutate subiecte din domeniul muncii şi securităţii sociale, cu participarea ataşatului pe probleme de muncă şi sociale din cadrul Ambasadei, se arată într-un comunicat al instituţiei.

FOTO: Reprezentanţi ai asociaţiilor de români din Peninsulă la sediul Ambasadei (sursă MAE)

Discuţiile, moderate de însărcinatul cu afaceri a.i. Adina Lovin, au reprezentat o oportunitate pentru realizarea unui schimb util de opinii şi informaţii de interes pentru comunitatea românească din Italia şi pentru consolidarea cooperării între reprezentanţii ambasadei şi cei ai asociaţiilor româneşti.

Participanţii au dezbătut teme precum: drepturile lucrătorilor români în baza regulamentelor europene în domeniul securităţii sociale, procedurile ce trebuie urmate pentru a intra în posesia prestaţiilor sociale şi modalităţile de soluţionare a eventualelor probleme, prevederile celor mai recente acte normative adoptate în Italia în domeniul muncii şi asigurarilor sociale, recunoaşterea diplomelor şi eficientizarea colaborarii cu mediul asociativ românesc.

Însărcinatul cu afaceri a.i. a precizat că Ambasada României în Italia doreşte să continue dialogul tematic periodic cu reprezentanţii comunităţii româneşti, încurajând membrii asociaţiilor să propună subiecte de interes care să fie dezbătute la următoarele întâlniri şi să participe în număr cât mai mare

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Banii Mafiei siciliene în România, afaceri de 300 de milioane de euro

Fiul manelistului Guţă a picat BAC-ul. A luat nota 1 la română, 3 la matematică şi 2 la geografie