in

Banii Mafiei siciliene în România, afaceri de 300 de milioane de euro

Garda Financiară din Italia, care a descoperit recent 12 milioane de dolari ascunşi într-o bancă din Elveţia de Vito Ciancimino, fostul primar mafiot din Palermo, Sicilia, continuă să caute patrimoniul acestui fost politician italian asociat cu mafia siciliană Cosa Nostra în Romania.

Aici, familia Ciancimino ar face afaceri cu unii parteneri romani oculţi, administrând depozitul de deşeuri de la Glina, lânga Bucureşti, informeaza duminică ediţia online a cotidianului Il Sole 24 Ore din Milano, citat de Ziare.com.

Garda Financiară italiană incearca, de mai multe luni, să reconstruiască patrimoniul lui Vito Ciancimino, care a murit acum zece ani. Este vorba de un tezaur format din mari sume de bani ascunse în străinătate, un patrimoniu care ar fi rezultatul afacerilor făcute de familia Ciancimino în anii '80 cu mafia din Sicilia, bani care ar fi utilizaţi acum de fiul lui Vito, Massimo Ciancimino. Acesta a fost condamnat definitiv la doi ani şi zece luni închisoare de Procuratura din Palermo pentru reciclare de bani murdari.

Pe baza informaţiilor primite de la Garda Financiară, magistraţii de la Palermo anchetează acum noi episoade de reciclare de bani şi unele presupuse afaceri pe care fiul lui Vito Ciancimino, Massimo, le-ar avea in Romania, cu ajutorul unor parteneri oculţi.

În mod deosebit, anchetele s-ar concentra asupra depozitului de deşeuri de la Glina, la marginea Bucureştiului, unde Massimo Ciancimino ar avea afaceri cu parteneri romani, estimate la 300 de milioane de euro.

"Orice suma de bani s-ar găsi in Romania, în Elvetia sau în oricare altă ţara, sunt dispus să o donez imediat sinistraţilor din Emilia Romagna, care au avut de suferit în urma cutremurelor din luna mai, şi familiilor victimelor mafiei", a declarat Massimo Ciancimino.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accident cumplit la Treviso, patru tineri români au murit pe loc

Întâlnire cu asociaţiile româneşti la sediul Ambasadei