in

«Piccole stelle cantano», o asociaţie românească din Latina participă la un proiect sub egida UNICEF

Duminică, 27 iulie, începe în provincia Latina concursul de canto «Piccole Stelle Cantano», dedicat copiilor între 5 şi 16 ani, cu preselecţia de la Villa Patrizia – Borgo Bainzizza. Pentru prima dată, la acest concurs , aflat la a treia ediţie, participă şi o asociaţie românească, „Europa Onlus” din Latina, condusă de Cristian Florin Benzar.

Prezentarea concursului a avut loc luni, 21 iulie, cu o conferinţă de presă la „Museo della Terra Pontina”. Competiţia itinerantă, care susţine eforturile UNICEF de combatere a mortalităţii infantile în lume, va începe la Villa Patrizia, din Borgo Bainsizza la Latina, duminică 27 iulie la ora 21.

La prezentare au intervenit cei trei ideatori ai concursului, Loris Ghidoni, Michele Trotta şi Susanna Principe, Preşedinta Provincială Unicef, Angela Lusena, asesorul pentru turism a Primăriei din Latina, Gianluca Di Cocco, Preşedintele asociaţiei «Europa Onlus» din Latina, Cristian Florin Benzar, Directorul Orchestrei «Blu Moon», Marco Bottoni şi prezentatorul consursului de duminică, Domenico Ippoliti.

Manifestarea îşi propune să îmbine spiritul de solidaritate şi de pace cu muzica, susţinând iniţiativele Unicef din ţările subdezvoltate. Un alt important obiectiv este integrarea străinilor. Cristian Beznar a promis că va exporta în România concursul «Piccole Stelle Cantano», care va deveni astfel internaţional.

Potrivit prezentării concursului, acesta este organizat pentru copii, „cei care sunt bogăţia reală pentru viitor şi trebuie să fie ghidati în perioada de creştere pentru a nu avea prejudecăţi. Muzica, mai ales canto, este un limbaj vesel şi natural, un instrument de promovare a relaţiilor între oameni.”


«Piccole Stelle Cantano» a ajuns în ediţiile trecute în trei provincii din Lazio – Frosinone, Latina, Roma – şi la Napoli. În Latina, a ajuns la Corri, Bassiano, Sezze,Priverno, Terracina, Pontinia, San Felice Circeo, Cisterna. În Frosinone, la Ferentino şi Ceccano. Finala 2013 s-a încheiat pe 27 decembrie la teatrul comunal G. D’Annunzio din Latina, cu un spectacol grandios. La fiecare selecţie au fost invitate personaje importante din lumea politică, divertisment, cultură, sport, voluntariat, în timp ce din juriu au făcut parte persoane calificate în canto.

Ediţia din 2014 este deja în desfăşurare în regiunea Campania , prima etapă ţinându-se la Somma Vesuviana în 14 iunie şi va continua până în septembrie,până la etapa din România.

Iată datele de desfăşurare:

27 Iulie – Villa Patrizia-Bainzizza Borgo.

2 August – Ferentino ca ultimă seară de festivităţi în onoarea Madonna degli Angeli.

16 August – Sezze, la Mall „Le Fontane”

23 August – Fondi, în piaţa istorică în faţa bisericii Sf. Francis de Assisi.

5 Septembrie – Terracina, la deschiderea festivităţii la sanctuarul Madonna della Delibera 20 Septembrie – Terme Suio

27 Decembrie – marea finală, la teatrul G. D’Annunzio în Latina.

Alte selecţii de la Nettuno, Sora, Rieti, Carpineto Romano sunt în curs de programare.

Alte regiuni cum ar fi regiunea Lombardia, Marche, Veneto şi Pugliavor avea selecţii locale, iar câştigătorii vor intra direct în semifinală.

alte detalii pe site-ul concursului www.piccolestellecantano.it/

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Rozina Nedelea, ghid turistic în Imperiul Roman: «De Roma, la primul contact, te îndrăgosteşti pe viaţă»

Deputatul Aurelian Mihai despre parodia „Soy un Rumano en Madrid”: ”De cea mai joasă speță”