in

Deputatul Aurelian Mihai despre parodia „Soy un Rumano en Madrid”: ”De cea mai joasă speță”

„Condamn cu toata responsabilitatea gestul necugetat al celui si celor care probabil aflati in criza de identitate profesionala daca experienta profesionala a acelui domn poate fi catalogata drept morala, au gasit probabil ca motiv de capatare a notorietatii atacarea fara discernamant a unei comunitati onorabile, formata din oameni muncitori, pregatiti, romani care au cunoscut necazurile vietii departe de casa!

Adaug faptul ca nu exista societate fara a ingloba elemente aflate la marginea societatii, infractori, delincventi etc., insa exponentii comunitatii romanesti in Spania, Italia fie in alte state, sunt cetateni onorabili. Consider „opera” acelui individ prin prezentarea clipului sau denigrator la adresa comunitatii romanesti si a natiunii romane de cea mai joasa speta.

„Sunt un român în Madrid şi te fac la buzunare”, un videoclip pe Youtube aruncă în aer imaginea românilor din Spania

Astfel de iesiri trebuiesc condamnate indiferent de tinta pe care si-o aleg ca natiune, etnie, grup identitar. Nu cunosc ce anume l-a deranjat pe acel individ si nici nu ma intereseaza, este suficient modul in care a insultat romanii, chiar si propria natiune.

Cunoscand foarte bine spaniolii, am convingerea ferma ca sunt de departe unul dintre cele mai civilizate popoare din Europa, un popor crestin, educat, un popor care a facut pentru noi romanii mai mult bine decat poate ne-am fi asteptat candva, de aceea, exemplul dat de un asa-zis actor, cantaret sau ce se considera nu este decat un exemplu negativ pe care nu-l pot identifica, compara nici pe departe cu ceea ce am cunoscut in anii petrecuti in Spania. Inca o data, admir poporul spaniol prieten si felicit luarea de pozitie a tuturor cunoscutilor mei spanioli care au condamnat exemplul despre care discutam.

Din nefericire, exista, cum spuneam, printre noi persoane pentru care bunul simt este o utopie. A parodia si insulta o comunitatea intreaga este una dintre cele mai jignitoare lucruri existente intr-o societate, intrecut doar de atrocitatile comise de nazisti impotriva evreilor. Felicit totodata luarea de pozitie a asociatiilor romanesti precum si a celor care ne-au semnalat noul atac la adresa comunitatilor romanesti in diaspora.

Intotdeauna vor exista elemente xenofobe reprezentate fie de politicieni extremisti, fie ca in acest caz de pseudo-artisti care vor incerca sa castige notorietate si beneficii in cel mai josnic mod lovind cum spuneam fara discernamant in cei care nu au nici o vina, ceea ce ma duce cu gandul la vremea in care locuiam in Spania si la un foarte cunoscut proverb spaniol “a veces, los justos pagan por los pecadores” situatie incalificabila asupra careia nu trebuie sa ne resemnam ci sa o o condamnam cu toata fermitatea!”

Va multumesc aniticipat,
Aurelian Mihai, deputat Europa de Vest

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

«Piccole stelle cantano», o asociaţie românească din Latina participă la un proiect sub egida UNICEF

Daniel Tecu, FADERE, a dat în judecată compozitorul melodiei „Soy un rumano en Madrid”