in ,

Roma, serată multietnică de binefacere, organizată de Alianța Românilor din Italia

Sub egida „Aggiungi un posto a tavola”( Adaugă un loc la masă), duminică 9 decembrie Asociația Alianța Românilor din Italia-filiala Roma a organizat împreună cu Comunitatea Sant’Egidio-Tor Bella Monaca o serată multietnică de binefacere, cu scopul final de a strânge fonduri pentru prânzul de Crăciun pe care Sant’Egidio îl oferă familiilor aflate în dificultate economică.

Muzica şi voia bună s-au împletit cu gustul mâncărilor tradiționale din România, Albania, Serbia, India, Bangladesh, Eritrea, Senegal şi bineînțeles Italia.

În cadrul evenimentului a fost prezentat şi proiectul Art Bridge, un documentar de medio metraj regizat de către regizorii Paola Morini, Harvinder Kapil Singh şi Saverio Paoletta; un proiect având ca subiect integrarea culturală a diferitelor naționalități aflate pe teritoriul Italiei, dar şi imigrarea de la sud la nord a italienilor. Acest bagaj cultural pe care imigranții îl poartă cu ei din țara natală nu poate fi considerat decât o bogăție pentru Italia.

Lăcrămioara Maricica Niță – secretar Asociația Alianța Românilor – Filiala Roma

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii din diaspora, invitați să candideze la europarlamentare. Una dintre condiții: Să fi locuit într-o altă ţară decât România cel puțin 2 ani

Trieste, festivalul “Colindul Sfânt și Bun”, prezente grupuri de copii din 11 parohii ortodoxe din Italia