in

Trieste, festivalul “Colindul Sfânt și Bun”, prezente grupuri de copii din 11 parohii ortodoxe din Italia

Consulul General al României la Trieste a participat în ziua de duminică, 9 decembrie 2018, la cea de a doua ediție a Festivalului de colinde “Colindul Sfânt și Bun”. La această manifestare, găzduită de sala de spectacole a teatrului “Miele”, au fost  prezente grupurile de copii aferente unui număr de 11 parohii ortodoxe din regiunile Friuli Venezia Giulia și Veneto (Trieste, Pordenone, Portogruaro, Udine, Prata di Pordenone, Conegliano etc) alături de un public foarte numeros compus din sute de cetățeni români rezidenți în acest areal.

Dată fiind amploarea manifestării, componenta sa festivă și rigorile de organizare (exercitate de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei), din partea oficiului au fost prezenți șeful de misiune alături de un consul.

Aspectul sus-menționat s-a referit atât la segmentul de alocuțiuni (consulul general a reliefat caracterul particular, din punct de vedere al tradițiilor strămoșești, al Sărbătorilor de iarnă românești, alături de activitatea școlilor parohiale “de duminică” precum și a profesorilor de limbă, cultură și civilizație românească) cât și la momentele oficiale de conferire a unor diplome de excelență tuturor ansamblurilor artistice.

Cele sus-menționate au fost efectuate alternativ de către cei doi reprezentanți ai misiunii consulare Trieste, alături de Părintele Protopop Matei Avram. (Protopopiatul Triveneto I).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, serată multietnică de binefacere, organizată de Alianța Românilor din Italia

A înșelat un pensionar italian cu 30.000 de euro, româncă arestată în țară și închisă la Penitenciarul Rebibbia din Roma