in

A înșelat un pensionar italian cu 30.000 de euro, româncă arestată în țară și închisă la Penitenciarul Rebibbia din Roma

O îngrijitoare româncă, acuzată că a înșelat cu 30.000 de euro un pensionar italian, a fost arestată în România și extrădată în Italia. Florentina Munea, în vârstă de 39 de ani, este acuzată că, în urmă cu un an, a fugit cu mașina unei familii de pensionari din Laconi, Sardinia, după ce a primit de la aceștia 20.000 de euro în schimbul promisiunii că va avea grijă de bătrână. Aceasta însă a fugit din Italia a doua zi după ce a primit cei 20.000 de euro

Antonio Deidda, de 83 de ani, a povestit pentru unionesarda.it, citată de observator.tv, că în noiembrie 2017, a angajat-o pe Florentina Munea să aibă grijă de soția lui.

Pensionarul a încheiat un contract cu românca prin care aceasta se angaja să-i îngrijească soția în schimbul a 28.000 de euro.

Pe 2 februarie 2018, la o zi după ce a încasat banii, îngrijitoarea i-a cerut mașina spunându-i că trebuie să meargă într-o localitate apropiată, însă ea a fugit, cu partenerul ei, în România.

Bătrânul a cerut imediat intervenția carabinierilor pe care i-a anunțat că i-au dispărut și bani din casă. Omul descoperise că românca a furat din casa bătrânilor 1.700 de euro și a ridicat din contul acestora, folosind un card furat din locuință, 3.100 de euro.

În urmă cu câteva zile, îngrijitoarea a fost arestată în România, după ce pe numele ei a fost emis un mandat european de arestare.

Românca a fost extrădată în Italia și a fost închisă în Penitenciarul Rebibbia din Roma.

Ea este acuzată de furt calificat și utilizare frauduloasă de carduri de credit.

Trieste, festivalul “Colindul Sfânt și Bun”, prezente grupuri de copii din 11 parohii ortodoxe din Italia

Il Giornale: Tensiuni între Italia și România după introducere noilor norme pentru mașinile cu numere străine