in

Il Giornale: Tensiuni între Italia și România după introducere noilor norme pentru mașinile cu numere străine

Tensiuni între România și Italia, după aprobarea noilor norme privind mașinile cu numere străine, regulile introduse de „decretul siguranței au impus o înăsprire a normelor față de conducătorii auto din Europa de Est, scrie „Il Giornale” într-un material sugestiv intitulat „Numere străine, România se revoltă contra noilor norme” (Targhe estere, la Romania in rivolta contro le nuove norme_.

Il Giornale amintește că normele introduse prin „decretul siguranței” interzic rezidenților în Italia mai mult de 60 de zile să circule cu vehicule înmatriculate în străinătate.

Dar nu numai atât. De asemenea, dispoziția interzice circulația vehiculelor înmatriculate în străinătate pentru o perioadă mai mare de un an de la intrarea în Italia. Aceste noi norme, care includ și amenzi foarte mari, l-au alarmat pe ambasadorul român din Italia, care a cerut să aibă o întrevedere cu guvernul italian. De fapt românii, scrie sursa citată, pentru a evita plata amenzilor, impozitelor și asigurărilor, au circulat până acum în Italia cu numere din țara lor de origine, în ciuda faptului că își cumpărau mașina din Italia.

Sunt foarte mulți cei amendați, la doar o săptămână după intrarea în vigoare a legii, pentru că puțini sunt șoferii străini care sunt rezidenți de mai puțin de 60 de zile sau care intră în puține excepții prevăzute de lege.

Il Giornale amintește și oferta care circulă pe Whatsapp, de a stipula un contract fals de comodat cu o societate din România, care presupune o escrocherie.

Între timp se înregistrează noi amenzi, la Mestre de exemplu, potrivit Il Messaggero, carabinierii au amendat cu câte 712 de euro un român și un moldovean, sechestrându-le vehiculele.

Cel mai mare cotidian economic din Italia: «Legea contra mașinilor românești AR TREBUI MODIFICATĂ»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A înșelat un pensionar italian cu 30.000 de euro, româncă arestată în țară și închisă la Penitenciarul Rebibbia din Roma

Verona, aplicarea legii privind numerele străine ar putea fi AMÂNATĂ, prea mult haos. «Ar fi nevoie de un an»