in

Sărbătoare mare la Verona – ”Festivalul iei românești”: concursuri, muzică și dansuri populare

Pentru al treilea an consecutiv, va avea loc la Verona, duminică 19 iunie, începând cu ora 12, ”Festivalul iei românești”. Ca și la precedentele ediții, organizator este Claudia Zlatov, o româncă rezidentă la Villafranca di Verona, în acest an fiind aleasă și ca reprezentantă a sute de români din zonă, la Congresul Românilor de Pretutindeni ce va avea loc la București, în perioada 24-25 iunie.

La fel ca în fiecare an, nu vor lipsi costumele tradiționale ale Mariei Morar prezentă cu mare succes și la ediția de anul trecut. Podoabele pe care le confecționează artista au fost și sunt expuse la multe târguri și expoziții, atât în țară cât și în străinătate. Maria Morar a reuşit să promoveze şi să creeze în spiritul tradiţiilor costume populare purtate acum nu doar în ţară, ci şi peste hotare. De la cinci ani a luat acul în mână, învăţând să coase, pentru început modele mai simple, iar mai apoi o dată cu trecerea timpului, a scos propriile creaţii admirate acum nu doar de români, expoziţiile ei trecând graniţele ţării în SUA, Franţa, Italia, Germania, Iordania sau Ierusalim.

La eveniment va fi prezentă o altă artistă populară, Diana Albu, cu multe obiecte de artizanat tradiționale.

Organizatoarea evenimentului, Claudia Zlatov, a ținut să invite cât mai multe persoane care prin activitățile lor promovează România și produsele românești. Astfel, nu vor lipsi dansurile populare cu participarea Narie Nicole și a formației „Mugurașii” dinVerona”, muzică tradițională cu formația „Elixirul Band”, din repertoriul artiștilor Feri Balint, Sorin Vornicu si Marcel Tofan.

Laboratorul de patiserie ”Divo” vă așteaptă cu cele mai gustoase prăjituri, dar va oferi participanților și cozonaci secuiești, preparate de Alexandru Ioana, băuturi pentru toate gusturile, produse la gratar, etc. iar magazinul ”Alba Iulia” va fi prezent cu produse românești.

Un eveniment de succes organizat pentru românii din zonă și datorită sponsorilor:

ATLASSIB, cunoscuta firmă de transport internațional, cea mai mare agenție de transport din România, se ocupă cu transportul călătorilor la nivel internațional din 1993, cu 160 de birouri deschise în Europa și mai mult de 1.150 de autocare.

Sponsor va mai fi și compania de telefonie mobilă Digi MOBIL Italia, operator de telefonie mobilă cu o experiență de peste 5 ani în Italia, clienții săi bucurându-se de internet și minute naționale și internaționale către 50 de țări. În plus, datorită unui SIM cu 2 numere, ofertele sunt valabile atât în Italia cât și în România.

Invitați de onoare vor fi Cosmin Dumitrescu – Consulul General al României la Trieste precum și Gabriel Codrea – preotul parohiei ortodoxe române din Verona.

Programul “Festivalul iei românești” (duminică, 19 iunie)
– 12:00 – 14:30 – deschiderea ”Festivalul iei românești”, picnicul iei
– 14:30 – 15:30 – parada iilor și concursul “Cea mai frumoasă ie”
– 15:30 – 19:30 – muzică și dansuri tradiționale românești

Pentru mai multe informații:
Verona, via Chioda 177, ora 12:00
INTRARE GRATUITĂ !!!
Organizator: Claudia Zlatov
Tel: 3406194420

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român dispărut dintr-un centru de tratament din Italia, familia nu mai știe nimic de el din 2010

Cezar Nicolae, cardiolog român la Milano: ”Am un proiect care rezolvă o infinitate de probleme medicale”