in

Teren pentru biserica ortodoxă la Pescara, primăria va încasa de la români 50.000 de euro

La Pescara a avut loc ceremonia de semnare a protocolului între Primăria oraşului şi Episcopia Ortodoxă Română a Italiei pentru construcţia unei biserici ortodoxe şi a unui centru social – cultural, pentru comunitatea românească din Pescara şi din împrejurimi, păstorită de preotul Alin Iarca.

Convenţia a fost semnată sâmbătă 11 mai de către Primarul oraşului Pescara, Luigi Albore Mascia, şi Preasfinţitul Părinte Siluan al Episcopiei Române a Italiei. La eveniment a participat şi Bogdan Tătaru-Cazaban, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun.

Primăria din Pescara a emis un comunicat în care este citat primarul Luigi Albore Mascia, care spune: „Pescara va fi cea care va găzdui prima biserică ortodoxă română cum nu a mai fost realizată vreodată în Italia şi care va fi construită în totalitate din lemn de stejar, utilizând materiale şi proiecte originale. Structurii îi va fi anexat şi un Centru social şi cultural al comunităţii româneşti din Pescara.

Astăzi am stipulat Convenţia definitivă pentru acordarea dreptului de suprafaţă pentru 99 de ani pe terenul identificat de Primărie, circa 1.463 metri pătraţi pe via Caduti per Servizio, în spatele zonei aeroportuare, ultim act succesiv aprobării respectivei hotărâri din partea Consiliului local şi eliberării autorizaţiilor aferente de construcţii din partea birourilor noastre tehnice, subliniind, încă o dată, colaborarea între oraşul nostru şi o comunitate tot mai numeroasă, cu care împărţim originile culturale şi lingvistice”.

Acordul prevede plata către primăria din Pescara a sumei de 50.000 de euro în 25 de ani.

Biserica va fi dotată şi cu un spaţiu în aer liber pentru oficierea slujbelor pe timpul verii. La parter vor fi şi servicii şi o cantină, în timp ce la primul etaj va fi locuinţa preotului. Biserica va putea găzdui 400 de persoane.

Mai multe detalii, pe site-ul parohiei din Pescara.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Aş vrea să scriu ceva cu sînge” / Scrisorile lui Emil Cioran, publicate în premieră în limba italiană

Fostă handbalistă, candidată la Roma: „Am constatat că membrii comunității mele de români nu sunt uniți”