in

UDRI: ”Solicităm demisia ministrului delegat pentru românii de pretutindeni și a președintelui BES”

Catre Guvernul Romaniei
In atentia Primului-ministru Victor-Viorel Ponta,

Presedintele Uniunii Democratice a Romanilor din Italia – UDRI, Gheorghe Raica, avand in vedere organizarea deficitara in vederea exercitarii votului de catre cetatenii romani aflati pe teritoriile altor state, pentru alegerea Presedintelui Romaniei din 2 si 16 noiembrie 2014 si a umilintei la care au fost supusi acestia prin inadecvateta acestei organizari si ingradirii in mod vadit a exercitarii acestui drept fundamental solicitam, in mod expres, asumarea raspunderii Guvernului in acest sens.

Solicitam demiterea Ministrului delegat pentru Romanii de Pretutindeni, departamentul politici pentru relaţia cu românii de pretutindeni din cadrul ministerului afacerilor externe, domnul BOGDAN STANOEVICI si a secretarului de stat, domnul STEJAREL OLARU ce au fost numiti de Prim-ministrul VICTOR-VIOREL PONTA.

Acestia au atributii in sensul evidentei si gestionarii problemelor romanilor din afara granitelor tarii si care au facut multiple vizite, pe banii contribuabililor romani, in statele Uniunii Europene intalnindu-se cu reprezentanti ai romanilor care, i-au informat mereu asupra situatiei de fapt a prezentei romanilor pe teritoriul statului italian si asupra situatiei romanilor aflati pe teritoriile celorlalte state europene, asupra intentiei de a vota a acestora si asupra insuficientei masurilor dispuse de Guvern atat inaintea organizarii primului tur de scrutin cat si mai mult inaintea organizarii celui de-al doilea tur.

Acestora li s-a solicitat suplimentarea numarului de sectii si facilitatrea votarii prin unele masuri organizative in vederea organizarii unui proces electoral adecvat solicitanduli-se in permanenta asigurarea conditiilor necesare in vederea indeplinirii obligatiei statului roman de garantare a dreptului de vot tuturor cetatenilor romani, asa cum prevede Constitutia Romaniei.

Solicitam, deasemenea, demiterea presedintelui Biroului Electoral nr. 48 pentru sectiile de votare din strainatate din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, judecător PANAIT IULIAN si a loctiitorului acestuia, judecător ASĂNICĂ ANDRA MONICA si inceperea urmarii penale impotriva acestora pentru impiedicarea exercitarii votului de catre cetatenii romani din strainatate in conformitate cu prevederile art. 385 din Noul Cod Penal.

Dorim, pe aceasta cale, sa atragem atentia autoritatilor statului roman ca nu acceptam tratamentul discriminatoriu, ilegal si anti-democratic la care au fost supusi cetatenii romani din strainatate si vom protesta mereu in situatia in care constatam ca drepturile fundamentale ale cetatenilor romani sunt ingradite in mod flagrant si cu buna-stiinta.

Astfel, respectand principiul transparentei, comunicam, opiniei publice din Romania situatia reala de fapt asupra organizarii procesului electoral.

Asiguram pe toti Cetatenii Romani ce se afla pe teritoriul Statului Italian ca le vom apara mereu drepturile si nu ne vom opri pana cand vinovatii pentru ingradirea drepturilor lor cetatenesti nu vor fi pedepsiti, asa cum am consfintit prin statutul Uniunii Democratice a Romanilor din Italia -UDRI care „este un subiect politic care promoveaza, apara si sustine drepturile cetatenilor romani ce se regasesc in cultura europeana, in valorile indivizibile si universale de libertate, democratie si justitie.” , atragand atentia Guvernului si Primului-ministru, Victor-Viorel Ponta, ca in cazul in care nu va da curs solicitarii noastre vom solicita demisia intregului Guvern. Alessandria, 18 Noiembrie 2014

Presedinte UDRI, Gheorghe Raica

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tommy Tomescu, Anglia: „Victor Ponta să-și dea demisia, ar fi un semn de normalitate în societatea românească

La coadă la Milano: «Data viitoare votăm acasă»