in

Vasto, Abruzzo – a treia ediție a Sărbătorii Mărțișorului, mare succes și amplă participare a românilor și localnicilor

Duminică, 11 martie 2018, la Vasto, regiunea Abruzzo,  a avut loc  cea de-a  treia ediție a Sarbatorii Martisorului , un eveniment organizat de Asociația Vocea Romanilor din Vasto. Oaspete de onoare  a fost  faimoasa cântăreață  Maria Dragomiroiu, care, cu vocea și talentul ei, a oferit  publicului prilejul unor  emoții de neuitat.

A fost prezent  Primarul Orașului Vasto, dott. Francesco Menna, care a salutat pe cei prezenți și a subliniat rolul constructiv al comunității românești în structura socială și economică a orașului, careia îi  „mulțumesc și îi ofer întregul sprijin al administrației municipale pentru toate activitățile viitoare”. Reprezentantul  Ambasadei României la Roma, Ministrul Consilier  George Miloșan, a vorbit despre importanța unității și coeziunii comunității românești locale  si despre  importanța anului 2018 pentru România, an in care se sărbătoreste  Centenarul Marii Uniri din 1918.

Au incantat publicul la deschiderea evenimentului, copiii de la Școala Româneasca  din  Vasto cu dansuri, poezii și cântece românești și italiene.

La următoarea ediție!

Ilona Irina Lazăr, Vasto

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

De la zidărie la camioane, o româncă uimește Italia: „Când mă văd că descarc 3-4 tone de marfă pe zi, bărbaţii mă respectă imediat!”

Menajeră în casa unui conte la Veneția: ”Veneam de la ţară, cu toaletă în curte, acolo eram parcă pe altă planetă”