in

300.000 de îngrijitoare și menajere muncesc ilegal în Italia. Senatoarea Bonino: ”Trăiesc într-o permanentă teroare de a fi oprite de poliție”

”Granițele închise au arătat că nicio țară nu se poate descurca singură în Europa. În Italia produc 8% din PIB. Maltratate și lucrând „la negru”, aceasta este adesea soarta îngrijitoarelor”, scrie euronews.it. Recent, senatoarea Emma Bonino, invitată la emisiunea „Tutta la città ne parla” de la Radio Rai 3 a amintit că sunt 300.000 de îngrijitoare și menajere care muncesc ilegal în Italia.

”Sunt un sprijin indispensabil pentru familii. Le încredințăm lor cele mai dragi ființe, dar de multe ori uităm acest lucru. Deoarece nu au documente legale, nu pot obține permisul de conducere, nu își pot deschide un cont bancar și trăiesc într-o permanentă teroare de a fi oprite de poliție. Cred că este important, prin urmare, să dăm un semnal și să regularizăm contractele de muncă ale imigranților”, a declarat senatoarea italiancă.

Munca îngrijitoarelor, printre altele, este una dintre cele mai solicitante. Cercetările de la Universitatea din Udine cu privire la îngrijitoarele românce și familiile lor, de exemplu, au evidențiat că câteva mii dintre ele dezvoltă sindromul „rău de Italia”: anxietate și depresie în urma despărțirii de familie și a dificultăților de la muncă. Un rău care îi frământă adesea și pe copiii acestor femei, crescuți cu mame aflate la distanță.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un italian i-a dat unui român cu toporul în cap, pentru că acesta făcea grătar în curtea blocului în timpul carantinei

Concedieri în perioada epidemiei de coronavirus în Italia, ghid pentru a vă apăra drepturile