in

Bologna, 30 de ani de închisoare pentru un tânăr care a pus otravă în mâncare părinților, tatăl a murit

Bologna, 30 de ani de închisoare pentru un tânăr care a pus otravă în mâncare părinților, tatăl a murit. Răsturnare de situație în sala de judecată în timpul procesului de apel al tânărului: inculpatul a negat mereu în ultimii doi ani. „Sper că mama mea mă va ierta”. Sentința de 30 de ani de închisoare a fost confirmată, scrie corrieredibologna.it.

„Astăzi vreau să spun adevărul, îmi pare rău că vorbesc doar acum. Nu am făcut-o înainte pentru că mi-a fost frică, vreau să-mi asum responsabilitatea și să-mi cer scuze față de cei pe care i-am rănit. Eu am fost cel care a făcut ceea ce mi se reproșează. Sper ca mama mea să mă poată ierta și să pot avea o a doua șansă”.

Citiți și: Tragedie lângă Padova: Alina, 36 de ani, moartă într-un incendiu care i-a distrus casa, soțul și doi copii sunt teferi

A pus otravă în mâncare părinților, tatăl a murit

Audierea procesului de apel pentru Alessandro Leon Asoli, tânărul care și-a otrăvit tatăl vitreg și mama cu o farfurie de penne cu somon la 15 aprilie 2021, abia începuse în dimineața zilei de luni, 27 martie, când inculpatul, într-o întorsătură de situație, a mărturisit crima comisă doi ani mai târziu.

Într-un interviu acordat ziarului Corriere di Bologna, mama lui Asoli a povestit luni de zile durerea și lipsa de iertare față de fiul său: „Nu-l mai consider fiul meu și vocea lui încă mă sperie” (Interviul).

Întotdeauna a negat

Asoli, condamnat în primă instanță la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat al tatălui său vitreg și tentativă de omor asupra mamei sale, negase întotdeauna până astăzi că el a fost cel care a adăugat nitritul de sodiu în pennele de somon. Acesta este motivul pentru care a făcut apel la sentința de 30 de ani în primă instanță.

Pe de altă parte, Parchetul, care ceruse închisoare pe viață, contestase sentința în partea care nu recunoștea existența circumstanței agravante a motivelor zadarnice. La finalul audierii, Curtea de Apel din Bologna a confirmat pedeapsa de 30 de ani de închisoare pentru tânăr.

Pentru acuzare, băiatul și-ar fi ucis tatăl vitreg, Loreno Grimandi, în vârstă de 56 de ani, și ar fi încercat să o ucidă pe mama sa, Monica Marchioni, din cauza unor probleme de bani, pentru a pune mâna pe moștenire. Luni dimineață, după mărturisire, acuzatul a izbucnit în lacrimi și a părăsit sala de judecată în lacrimi, cerând să fie trimis înapoi în celulă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]
Copil de 8 ani mort la școală

Sant’Antonio Abate, tragedie la școală: un băiețel de opt ani moare în clasă

Deținut român găsit mort în închisoare la Viterbo

Deținut român de 26 de ani, găsit mort în celula sa din închisoarea din Viterbo