in

Italia: A treia doză, la cinci luni după rapel. Speranza: «Este CRUCIALĂ»

Italienii vor putea primi a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 la cinci luni după încheierea primului ciclu de vaccinare, spune ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza. Este cu o lună mai devreme decât majoritatea statelor UE, potrivit Reuters.

„Doza de rapel este crucială pentru a ne proteja mai bine pe noi înșine și pe cei din jurul nostru. După ultimul sfat al Aifa (nr. autoritatea italiană pentru medicamente), va fi posibil să o primim la cinci luni de la finalizarea primului ciclu”, a scris Speranza pe Facebook.

După ce a gestionat mai bine valul patru al pandemiei de coronavirus decât statele din regiune, Italia se vede confruntată cu o creștere a cazurilor noi, care au ajuns duminică aproape de pragul de 10.000.

„Super Green Pass”, guvernul italian pregăteşte REGULI NOI din decembrie

De altfel, nordul Italiei este văzut drept următorul punct roșu pe harta COVID, după Austria și Germania. Situația este datorată, în special,cazurile din Bolzano, provincie vorbitoare de germană din regiunea alpină a Tirolului de Sud, la granița cu Austria, unde o neîncredere istorică față de guvernul central a dus la rate scăzute de vaccinare, iar acum, la cazuri în creștere.

Rata de incidență a ajuns aici la 405 cazuri la 100.000 de locuitori, una din cele mai mari de la nivel național. Experții au legat creșterea infecțiilor din Bolzano de o predispoziție culturală către medicina alternativă și de o legătură puternică cu natura, precum și de legături strânse cu Austria vecină, unde campania de vaccinare a avut de suferit în zonele în care extrema dreaptă politică se bucură de un sprijin puternic.

Circa 84% dintre italieni cu vârsta peste 12 ani sunt complet vaccinaţi şi aproape 87% au primit cel puţin o doză de vaccin.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
afis funerar Napoli

Moare de Covid la Napoli, afiș funerar șoc: „Era vaccinat cu doză dublă”

prima sinucidere asistatăă în Italia

Prima sinucidere asistată din Italia: „Sunt obosit si vreau sa fiu liber”