in

Italia, cresc infecțiile și decesele. „A treia doză înainte de 6 luni”

Covid, 10.544 de cazuri în 24 de ore, 48 de victime. „Mai multe cazuri între 30 și 50 de ani, a treia doză înainte de 6 luni”. Locatelli: „5 luni pentru rapel”. Rata de pozitivitate de 2%. Evoluție lentă, dar constantă a infecțiilor.

A treia doză la 5 luni

Una dintre ipotezele de a limita infectia si de a accelera a treia doza „ar putea fi reducerea intervalului dintre finalizarea ciclului de vaccinare primara și doza de rapel de la sase la cinci luni”. Coordonatorul Cts Franco Locatelli a spus acest lucru pentru SkyTg24, subliniind însă că Italia „menține una dintre cele mai favorabile situații din toată Europa”.

La fel și directorul de Prevenire din Ministerul Sănătății, Gianni Rezza. Este esențial, a adăugat el, să se efectueze a treia doză. „Cei care nu au împlinit încă șase luni de la finalizarea ciclului de vaccinare primară sunt în principal tineri. Scurtarea acestui interval nu ar avea efecte negative și ar putea da mai multe posibilități de grăbire a campaniei de vaccinare”

10.000 noi infecții

Sunt 10.544 de teste pozitive Covid identificate în ultimele 24 de ore (vineri 19 noiembrie), conform datelor Ministerului Sănătăţii. au fost efectuate 534.000 de teste. Decesele înregistrate sunt 48 într-o singură zi.

Sunt 137.130 în prezent pozitivi la Covid în Italia, conform datelor Ministerului Sănătății.

În Italia sunt 512 pacienți la terapie intensivă și 4.145 în secțiile obișnuite.

Draghi analizează vaccinarea obligatorie, Confindustria: „Este singura soluție”

Vine epidemia din Europa de Est

„Progresiv din Europa Centrală-Est epidemia se îndreaptă spre Franța și Italia. Țara noastră înregistrează o creștere a circulației virusului dar într-o situație mai limitată decât alte țări, dar în orice caz tendința este în creștere”.

Așa a afirmat președintele Institutului Superior de Sănătate, Silvio Brusaferro, la conferința de presă privind analiza datelor monitorizării săptămânale.

Cea mai semnificativă creștere, a adăugat el, este între 30 și 50 de ani. „Există o creștere și în rândul cazurilor pediatrice, în special sub 12 ani și în special între 6 și 11 ani. Acesta este intervalul în care vaccinarea nu este disponibilă. Spitalizările sunt raportate și pentru această grupă de vârstă chiar dacă numărul este mic”.

Acest lucru a declarat președintele Institutului Superior de Sănătate, Silvio Brusaferro.

„Ocupația zonelor medicale și a zonelor de terapie intensivă continuă să crească lent, dar treptat. Prin urmare, este nevoie de o acoperire mai mare de vaccinare și a treia doză, în special pentru persoanele în vârstă sau cele cu patologii. Este necesară și menținerea unor comportamente prudente precum folosirea măștilor, igiena mâinilor și distanțare”, a mai spus Silvio Brusaferro.

„Observam o creștere a vaccinărilor pentru a treia doză, dar în rândul celor peste 80 ani procentul nu depășește 40% și de aceea trebuie reiterată importanța celei de-a treia doze, mai ales pentru categoriile cele mai fragile. În plus, milioane de oameni între 30 și 50 de ani încă nu au prima doză de vaccin”. Eficacitatea vaccinului împotriva spitalizărilor este confirmată, a adăugat el, potrivit ANSA.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 1.5]
cladire prabusita italia

Caserta, o clădire cu două etaje s-a prăbușit: „Se aud țipetele celor dispăruți”

carlo-maria-vigano-apel

Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò: „Atac criminal împotriva cetățenilor lumii” VIDEO