in

„Afară cu Zelenski de la Sanremo”, explodează protestele în Italia. Salvini: „Nu este oportun”

Proteste contra prezenței lui Zelenski la Sanremo

Afară cu Zelenski de la Sanremo”: Este planificată o demonstrație împotriva participării președintelui ucrainean la Festival, așa cum a fost anunțat. De la Salvini până la Grillo și Di Battista, un cor de „nu” se ridică împotriva prezenței clar propagandistice a actorului ucrainean.

„Afară cu Zelenski de la Sanremo”, cresc protestele

Cresc protestele contra anunțatei participări a lui Zelenski la Festivalul Sanremo.

Războiul din Ucraina traversează o nouă fază, după decizia SUA și a UE de a trimite tancuri la Kiev, reacția lui Putin a fost o ploaie de rachete, morți și distrugeri. Escaladarea conflictului este acum cu adevărat în curs de desfășurare, iar consecințele sunt greu de prevăzut.

Din acest motiv, în Italia se ridică un cor de proteste pentru intervenția planificată a lui Zelenski la Festivalul de la Sanremo, scrie affaritaliani.it.

Legătura președintelui ucrainean pe cea mai populară scenă artistică a Italiei – citim în Repubblica – nu este agreată de: Matteo Salvini, Beppe Grillo , Alessandro Di Battista, Carlo Freccero, Maurizio Gasparri, Vauro Senesi, Fabio Volo , doar pentru a numi cele mai cunoscute nume.

Cu siguranță, declarațiile vicepremierului și liderului Ligii cântăresc foarte mult: „Mă întreb cât de potrivit este ca Festivalul cântecului italian să aibă un moment cu războiul și cu morții în desfășurare. Nu mi se pare că lucrurile se potrivesc”, a spus Salvini.

La Sanremo a fost anunțat un protest, inițiativă promovată, printre alții, de juristul Ugo Mattei, de expertul în mass media Carlo Freccero, de actorul Moni Ovadia.

Zelenski a cerut să participe

În urmă cu câteva zile, dirijorul și directorul artistic al Festivalului de la Sanremo Amadeus a anunțat că președintele ucrainean Volodymir Zelenski va participa în calitate de invitat la ultima seară a Festivalului, programată pentru 11 februarie, cu un discurs înregistrat. Amadeus a mai spus că însuși Zelenski a cerut să participe, folosindu-l pe jurnalistul RAI Bruno Vespa ca intermediar și că a fost „fericit” să accepte.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Collegno, boală mortală bruscă pentru un muncitor român în vârstă de 47 de ani

Accident teribil periferia romei

Accident teribil la periferia Romei: 5 tineri au murit și unul este în stare gravă, după ce mașina în care circulau s-a răsturnat