in

Alegeri europene 2024, în Italia partidul lui Meloni este aproape de 30%, Salis și Vannacci printre cei aleși. Renzi și Calenda afară

În Italia Fratelli d’Italia se confirmă ca primul partid cu aproape 30% din voturi, iar Partidul Democrat obține un rezultat destul de bun, cu 24% din voturi. Mișcarea 5 Stele a scăzut, Forza Italia depășește Liga. Printre cei aleși, Roberto Vannacci (Lega) și Ilaria Salis (Alianța Verde-Stânga). Formațiunile conduse de Renzi și Calenda nu au trecut pragul electoral.

Votul în diaspora la alegerile europene, surpriza SOS România: Diana Șoșoacă a obținut peste 13%

Fratelli d’Italia se confirmă ca primul partid

La alegerile europene din 2024 rezultatele finale sunt deja aproape toate confirmate. Frații Italiei s-a confirmat drept principalul partid din Italia cu aproximativ 28,8% din voturi, ceea ce îi va aduce 24 de locuri în Parlamentul European. Partidul Democrat ajunge la 24% din voturi și 20 de locuri. Mișcarea 5 Stele a avut rezultate slabe (9,9%, 9 locuri).

Forza Italia cu 9,7% (9 locuri) depășește Liga care a obținut 9% (8 locuri). Rezultat excelent pentru Alianța Verde-Stânga (Fratoianni și Bonelli), la 6,6% (6 locuri). Cu toate acestea, atât Statele Unite ale Europei (3,7%), cât și Azione (3,3%) (Renzi și Calenda) rămân în afara Parlamentului European. Prezența la vot a fost sub 50%: 48,2%. Este prima dată când se întâmplă acest lucru în Italia pentru o alegere națională.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]
camionagiu mort

Italia, șofer român de TIR, găsit mort în cabină, camionul staționa de câteva ore în parcare

Diana Șoșoacă, interviu cu lacrimi în ochi în Italia

Votul în diaspora la alegerile europene, surpriza SOS România: Diana Șoșoacă a obținut peste 13%