in

Alessandria, româncă bătută și terorizată de soțul musulman pentru că nu purta vălul

Victima, de origine română, sătulă de rele tratamente s-a adresat poliției. Soțul, de origine marocană, a fost condamnat la 1 an și 8 luni fără eliberare condiționată.

Femeia, de origine română și catolică, fusese obligată ani de zile să poarte hijab, vălul pe care femeile islamice îl folosesc pentru a-și acoperi capul. Nu de bunăvoie, ci la ordinele soțului marocan și musulman. Dacă nu îl purta era agresată de bărbat.

Până la urmă femeia nu a mai rezistat și a făcut plângere împotriva soțului care acum a fost condamnat în primă instanță la 1 an și 8 luni pentru rele tratamente. Procurorul de la Procuratura din Alessandria ceruse trei ani și jumătate, în timp ce avocatul bărbatului a solicitat achitarea și a anunțat că va face recurs. Potrivit apărării, nu existau probe certe privind relele tratamente povestite de româncă. Însă judecătorul i-a dat dreptate femeii și l-a condamnat pe soțul și tatăl copiilor ei, El Kamel E.F., acordându-i numai circumstanțe atenuante generice și refuzându-i eliberarea condiționată pentru recidivă.

Cei doi s-au căsătorit în 2007 la Tortona, fiind unul dintre multele cupluri mixte din Piemonte. Un cuplu îndrăgostit și fericit, la început: fiecare era liber să-și practice propria religie. Însă la un moment dat, potrivit reconstituirii prezentată la tribunal, el a început să pretindă ca soția să iasă numai cu capul acoperit.

Când femeia uita sau, mai rău, încerca să refuze, era bătută. La final femeia s-a adresat poliției. Agenților le-a povestit despre agresiunile, insultele și amenințările din partea soțului, dar și despre slaba participare a acestuia, șomer de mai mult timp, la întreținerea familiei.

 


Citiți și:

Tragedie la Mecca, insultele leghistului Buonanno: „Sunt ca animalele…”

„Copiii mei vor avea poza lui Aylan pe cărţile de istorie”

Rasism la frizerie. Pentru a-și tăia părul, albii plătesc mai mult

Sporește xenofobia în Italia. ”Pentru italieni intolerabil să suporte politici care favorizează imigranții”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ciocnire fatală pe şoseaua Vittoria-Gela: român de 29 de ani, mort în accident

Claudiu Dospinoiu a înfiinţat Roma Tour Guide, pentru turiştii care vor să trăiască O POVESTE în Capitala Italiei