in

Ambasadorul George Bologan, vizită în Trentino-Alto Adige, mulțumit pentru deschiderea autorităților față de comunitatea românească

În perioada 15-16 noiembrie 2018, Ambasadorul României în Republica Italiană, George Bologan, a efectuat o vizită de lucru în Regiunea Autonomă Trentino-Alto Adige, având mai multe întâlniri cu autoritățile locale din Provinciile Bolzano și Trento.

La Bolzano ambasadorul Bologan a fost primit de Comisarul Guvernului, prefectul Vito Cusumano și de președintele provinciei, Arno Kompatscher, iar la Trento de Comisarul Guvernului, prefectul Pasquale Gioffre’, de președintele provinciei, Maurizio Fugatti, și de primarul orașului, Alessandro Andreatta.

Discuțiile cu oficialii italieni au atins teme precum rolul și importanța administrațiilor locale într-un sistem global, conștientizarea faptului că, într-o lume în continuă schimbare, este necesară o analiză atentă a evenimentelor internaționale ale căror efecte, în timp, se pot răsfrânge asupra fiecărei comunități locale în parte datorită gradului tot mai mare de interdependență.

În vederea consolidării colaborării, au fost propuse o serie de proiecte punctuale de dezvoltare a relațiilor teritoriale între România și Italia pentru perioada următoare.

Nu în ultimul rând, a fost abordată și morfologia comunității românești din zonă, oportunitățile și dificultățile cu care aceasta se confruntă.

Vizita ambasadorului României în Trentino a fost prilejuită și de aniversarea recentă a 100 de ani de la unificarea cu Italia, eveniment aparținând istoriei comune a regiunii cu cea a Transilvaniei. In acest context, diplomatul român a transmis un omagiu pentru cei care au luptat pentru libertatea de a-și trăi propria istorie, cultură și vocație, urmașii lor oferind azi un model de dezvoltare și de conviețuire.

Ambasadorul României a mulțumit pentru deschiderea față de comunitatea românească rezidentă în zonă și pentru sprijinul acordat consulului general onorific al României în Trentino-Alto Adige, Maurizio Passerotti, care l-a însoțit pe șeful misiunii diplomatice pe toată durata vizitei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pavia, un român și o italiancă, furt în valoare de 40.000 de euro, prada ascunsă într-o cutie de pizza

Proiectul unei românce, aduce Puglia în centrul atenției unui public internațional: ”O îmbinare a Orientului cu Occidentul”