in

Proiectul unei românce, aduce Puglia în centrul atenției unui public internațional: ”O îmbinare a Orientului cu Occidentul”

Îmbinarea Orientului cu Occidentul pe pământul orașului Bari a fost dorința TRACIALAND, o asociație cu o misiune multiculturală care lucrează de mult timp în favoarea schimbului între diferite culturi. Totul s-a materializat prin proiectul unei expoziții, realizat de către președintele Monica Irimia, care aduce încă o dată Puglia în centrul atenției unui public internațional.

Puglia, teren ospitalier, cu monumentalii săi arbori de măslin, a devenit sursă de mare inspirație pentru cercetarea artistică a la fotografului coreean Yoll Lee, în ultimele luni de ședere în Bari.

Expoziția „Trees Generations“ este expresia finală a acestei sederi, care va găzdui în cadrul acesteia si o instalație a artistei originare din Bari, Maria Pierno, cunoscută pentru operele sale lucrate cu Malta de Geris și pentru acțiunile sale in domeniul artei sociale numita “Maini Libere”. Întâlnirea celor doi artiști a luat nastere din experimentele acestora.

Natura și tehnologia, aceasta este esenta cercetării artistice a fotografului coreean Yoll Lee venit în Puglia. Studiile academice în Seul în anii ‘80 la Universitatea de Fotografie „Chung Ang“ și apoi la Milano, în anii ’90 la Institutul European de Design i-au deschis calea spre fotografia de publicitate, în special în domeniul modei, dar pasiunea pentru fotografia artistică mereu prezentă în el a predominat și în ultimii zece ani s-a dedicat aproape in eclusivitate acesteia. Campurile coreene de langa Seul, contactul direct cu pământul și copacii maiestuoși, relațiile afective dintre generații au fost humusul care a hrănit sensibilitatea artistică a autorului încă din copilărie. Acum, el fotografiază copaci în țara sa, făcându-i să devină protagoniști în lumina reflectoarelor, ca stelele.

Intercultură și artă, o combinație care și-a găsit spațiu si în experiența trăită cu Yoll Lee a tinerilor din Centrul de Servicii pentru Familie al Departamentului de Asistență Socială condus de Coop Aliante, în cartierul Libertà.

La inaugurare vor fi prezenti Președintele Municipalitatii 1 Micaela Paparella, Consilierul pentru Welfare Francesca Bottalico, Asesorul pentru Cultura Silvio Maselli.

Evenimentul va fi animat de catre artistul Son Byeong Hwi, muzician coreean cunoscut pentru baladele sale romantice și de versurile poetice ale artistei Letizia Cobaltini, dedicate regiunii Puglia.

De asemenea, se vor face degustări de vin și ulei de masline pentru a face cunoscute produsele regiunii Puglia oaspeților străini care vor participa.

Duminica 25 noiembrie, la ora 17.00 grupul Le Mamme del Mondo vor însufleți după-amiaza cu creatiile Nawa feschion Wax ale artistei Awa Thiam. Invitat special Anca Mihaela Bruma cu o performanță poetică.

Expozitie de  Fotografie a artistului YOLL LEE

Regia artistica realizată de artista MARIA PIERNO

20-27 noiembrie 2018 in incinta Fortino S. Antonio (Bari, Italia)

Eveniment organizat de catre Asociatia Europeana TRACIALAND in Italia in colaborare cu Atelierul Artistic “Malta di Geris” si Coop Aliante,

Eveniment sponsorizat de catre Municipalitatea 1 si Consiliul pentru Cultura al orasului Bari

Inaugurarea Expozitiei de Fotografie, joi 22 noiembrie la ora 17:30

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ambasadorul George Bologan, vizită în Trentino-Alto Adige, mulțumit pentru deschiderea autorităților față de comunitatea românească

Ministerul diasporei a început să trimită cărți românilor din străinătate, în Italia expediate 9 pachete