in

Amendă de 50 de euro pentru părinții care își aduc copiii cu întârziere la grădiniță, părinții sunt furioși

ItaliaAmendă de 50 de euro pentru părinții care își aduc copiii cu întârziere la grădiniță, părinții sunt furioși. Propunerea consiliului municipal din Como provoacă dezbateri și a declanșat reacția multor părinți și a opoziției. Sancțiunea ar urma să fie declanșată după patru întârzieri, chiar dacă nu sunt consecutive, așa cum prevede noul regulament privind serviciile pentru copii mici, scrie milano.corriere.it.

Documentul a fost aprobat de executivul condus de primarul Alessandro Rapinese și se așteaptă acum să fie examinat de consiliul municipal.

Citiți și: Plajele italiene duc lipsă de salvamari: ”Deși salariile sunt între 1.800 și 3.000 de euro, dificil de găsit”

Amendă de 50 de euro pentru părinții care își aduc copiii cu întârziere

Discuția este așteptată să aibă loc săptămâna viitoare pe băncile din Palazzo Cernezzi. Între timp, se discută ipoteza amenzii. Viceprimarul și consilierul pentru politici educaționale, Nicoletta Roperto, apără și explică această alegere. „Este o măsură pedagogică pentru a încuraja și a îmbunătăți intervenția educațională în creșele noastre”, subliniază ea, precizând că modificările la regulamentul creșelor au fost definite în urma unei evaluări cu coordonatorii.

Pentru consiliu, motivul acestei măsuri este clar: „Pentru a impune respectarea orarelor și a evita întârzierile constante care provoacă probleme atât în ceea ce privește activitatea, cât și în ceea ce privește programul personalului. Există o oarecare toleranță, dar mai mult de patru întârzieri înseamnă o situație constantă și considerăm că o măsură care să evite acest lucru și să garanteze liniștea educatorilor în activitatea lor cu copiii este corectă”.

Opozițiile anunță bătălia în sala de judecată pe tema regulamentului grădinițelor și contestă amenda de 50 de euro pentru întârzierea părinților. De asemenea, se ia în considerare un posibil recurs la Tar (Tribunalul Administrativ Regional).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Vicenza restaurant jefuit nouă

Vicenza, restaurant jefuit de nouă ori în șase luni: «Hoțul e mereu același, mai bine îi las cheile»

Feminicid la Riva del Garda, victima este Maria Roșca

Feminicid în Riva del Garda, victima este Maria Roșca, partenerul ei român a aruncat-o de la etajul trei