in

Anunț șoc, după agresiunea comisă de Căldăraru contra unui bătrân la Milano: «Mobilizăm armata pe străzi»

În timp ce bătrânul agresat de un român la Milano se află în comă, consilierul regional de siguranță din Lombardia, Riccardo de Corato, promite soldați pe străzi.

Lucrurile se precipită în cel mai dezvoltat oraș al Italiei. Vineri, un tâlhar român, pe nume Chestor Căldăraru, 29 de ani, l-a băgat în comă pe un bătrân pentru a-l jefui. I-a dat doi pumni ca la box, în plină figură, și l-a făcut knockout. Bătrânul a căzut inconștient. Infractorul i-a luat portofelul și a plecat, scena fiind filmată de o cameră din apropiere.

Poliția l-a arestat pe Chestor Căldăraru pentru tentativă de omor și tâlhărie. A fost prins în zona Villa San Giovanni, unde locuiește cu soția și copiii, nu departe de locul agresiunii. În casă avea hainele purtate în timpul tâlhăriei. Are antecedente pentru astfel de fapte.


Bătrân din Milano, băgat în comă de un tâlhar român. Salvini: «Delincvent scârbos, să putrezești în pușcărie în țara ta» VIDEO


Victima, Umberto De Zordo, inginer la pensie, are 78 de ani și este în comă staționară la secția de terapie intensivă de la clinica Città Studi.

După ce Matteo Salvini, liderul centrului-dreapta din Italia, a comentat faptul, cerând ca delincventul să fie expulzat și „putrezească în pușcărie în țara sa”, promițând să facă ordine în Italia, după ce va prelua conducerea guvernului, a apărut o nouă intervenție politică șocantă.

Consilierul regional pentru siguranță, Riccardo De Corato (Fratelli d’Italia), din noul consiliu regional de centru dreapta condus de Attilio Fontana, cere mobilizarea armatei pe străzile din Milano: „Orașul este nesigur.“, a declarat el într-un interviu pentru Il Mattino. Iată câteva fragmente din interviu.

Este Milano un oraș sigur?

«Nu. Acesta este pe primul loc în Italia la infracțiuni și este inacceptabil nivelul de violență împotriva cetățenilor nevinovați și vulnerabili: nimeni nu poate părăsi casa și să fie sigur că se întoarce nevătămat. Avem nevoie de militari pe stradă.»

Datele recente ale poliției vorbesc în realitate despre scăderea numărului de infracțiuni.

«Suntem multumiți dacă a existat o scădere a infracțiunilor în 2017, dar problema este că Milano deține primul loc la criminalitate, deci chiar și în fața unei scăderi, trebuie să admitem cu tristețe că urgența siguranței rămâne. Oamenii se tem, așa-numitele infracțiuni de pradă răspândesc acel sentiment de nesiguranță care schimbă obiceiurile.»

În ce sens?

«Milanezii își schimba stilul de viață. La Corvetto, la ​​Baggio sau Viale Monza, unde a avut loc cea mai recentă agresiune, cetățenii, în special femeile și persoanele în vârstă, se închid la apus, pentru că numai în acest fel se simt protejate.»

Care este soluția?

«Desfășurarea forțelor extraordinare de poliție, pe modelul „Drumuri Sigure”, deja adoptat de Milano în 2009 cu primarul de atunci Moratti. Acestea sunt patrulele mixte formate din trei soldați împreună cu doi polițiști sau carabinieri care păzesc întotdeauna cartierele.»

Ce veți face?

«De îndată ce situația guvernului va fi clarificată, voi cere un contingent adecvat de militari pentru un Milano cu adevărat sigur.»

S.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma, primul Congres al Asociației Alianța Românilor: ”Principalul proiect: conştientizarea de către conaționali a dreptului de vot”

Roma, Expo România-Italia, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri și comunității românești din diaspora