Menu
in

Artă modernă la Milano, „pacient covid pozitiv” traversează orașul cu perfuzie și masca de oxigen

Un pacient cu perfuzie și mască de oxigen care părea fugit dintr-un spital.

Artistul merge desculț pe străzi ca un pacient covid pozitiv.

„Urbi et orbi” este titlul pe care artistul Nicola Mette din Sardinia l-a ales pentru Performanța / Acțiunea sa artistică, care a avut loc sâmbătă, 4 iulie, pe străzile orașului Milana, trezind umire printre trecători.

O Performanță / acțiune care dorește să amintească victimele covidului -19, în Italia și în special în Lombardia, regiunea cea mai afectată de această pandemie.

„Urbi et orbi” se referă la binecuvântarea oferită de Papa Francisc la 27 martie 2020 în mijlocul pandemiei, într-o Piazza San Pietro pustie și umedă, unde sensul religios capătă o valoare civilă de comunicare extinsă tuturor cetățenilor.

Performanța „Urbi et orbi” își propune să fie o plângere împotriva politicienilor, de la Trump și Bolsonaro până la președintele regiunii Lombardia, Fontana pentru gestionarea proastă a urgenței de sănătate pe care am experimentat-o ​​cu toții, scrie Milano Today.

Artistul în singurătate a umblat desculț pe străzile și piețele din Milano în amintirea lunilor petrecute în studioul său – acasă în Sesto San Giovanni, unde zilele au fost marcate de statistici privind decesele de coronavirus.

Performanța / acțiunea avea ca obiectiv să denunțe sistemul sanitar lombard, privatizat, iresponsabil, vinovat de faptul că a lăsat bătrânii să moară în casele pentru bătrâni (RSA), a abandonat medicii generaliști, lăsând fără echipament personal de protecție medici și asistente medicale în spitale și persoane infectate fără teste și fără măști, lăsate singureacasă să moară fără nicio asistență.

Când toată lumea pare să fi uitat, când viața oamenilor după carantină a revenit la aproape „normală”, Nicola Mette, îmbrăcat ca un pacient de la terapie intensivă, purtând un respirator și un suport cu perfuzie, a decis să traverseze orașul. din Milano pentru a aminti cetățenilor săi de toți oamenii care au fost victime ale pandemiei care a marcat viața tuturor în bine sau în rău.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version