in

Românii nu mai pot fi ținuți în carantină și izolare, pacienții pleacă în masă din spitale

Cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.

Numeroși pacienți cu Covid-19 s-au externat la cerere din spital. În acest moment, în România sunt 59.000 de cetățeni în izolare la domiciliu, peste 700 în carantină și aproape 6.000 internați în spital. Autoritățile nu mai au nicio posibilitate de a-i opri, după publicarea motivării deciziei Curții Constituționale.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că va fi adoptat un nou proiect de lege, dar până atunci autoritățile au anunțat că suspendă temporar măsura izolării la domiciliu sau a carantinei instituționalizate, în conformitate cu hotărârea CCR.

Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către prefecturi, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus, potrivit Digi24.ro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Alarmă la Roma, doi copii români pozitivi în cartierul Casilina. „Se întoarce coșmarul Covid”

Coșmarul virusului la Avellino, o româncă s-a dus să nască la spital și a descoperit că este infectată