in

Alarmă la Roma, doi copii români pozitivi în cartierul Casilina. „Se întoarce coșmarul Covid”

Descoperirea a doi copii români din aceeași familie, infectați cu coronavirus, a dus la o alarmă epidemiologică la Roma în Cartierul Casilino.

Copiii au fost internați la spitalul de pediatrie Bambino Gesù. A fost închis centrul de vară New Professional Dance și restaurantul club Le Palme din via Casilina.

”Casilina, așa se întoarce coșmarul Covid”, a titrat Corriere della Sera, iar Il Giornale scrie „Un focar în rândul copiilor terorizează Roma (și Italia)”. Este vorba de doi copii, un băiat de 5 ani și sora sa de 14.

Pe 26 iunie, sora mai mare, împreună cu mama ei, au mers la o cină de clasă la restaurantul Le Palme.

Pe 1 iulie, prima zi la centrul de vară, copilul de 5 ani a început brusc să se simtă rău, cu febră ridicată după ce se întorsese din prima (și singura) zi în centrul de vară. Sora sa de 14 ani se simțea și ea rău.

Părinții au vorbit cu pediatrul, apoi s-au urcat în mașină și au dus copiii la camera de urgență a spitalului de pediatrie Bambino Gesù.

Medicii intuiesc imediat, îi direcționează către accesul privat protejat și îi supun pe copii la test.

Apoi le prescriu ceva pentru febră, le recomandă izoltrea și îi trimit acasă. Dimineață, 2 iulie a venit răspunsul la teste: Ambii sunt pozitivi la coronavirus.

Așa începe povestea acestui focar familial apărut la porțile Romei. Și asta a dus la închiderea centrului de vară și a restaurantului, ambele din zona Montecompatri. Activitățile au fost închise de Asl timp de 14 zile și vor trebui să efectueze igienizarea spațiilor.

Cazurile de pozitivitate ale celor doi copii de naționalitate română au pornit imediat mașina investigației epidemiologice a departamentului de prevenire a Unității Operaționale pentru Boli Infecțioase a Asl Roma 2.

Și astfel, din interviul experților echipei Sisp a rezultat că în seara zilei de 26 iunie, fiica în vârstă de 14 ani și mama ei au participat la o cină de clasă la sfârșitul de an școlar, împreună cu alte 30 de persoane (15 copii și 15 mame).

Din fericire, masa a fost în aer liber, ceea ce dă speranță că, chiar și fără protecția măștilor, posibilitatea circulației virusului să fie redusă. Toți trebuie să fie testați. Ancheta epidemiologică este în curs.

Povestea pentru centrul de vară este diferită, în condițiile în care băiatul de 5 ani a participat doar pe 1 iulie, ziua în care a prezentat simptome. Este posibil să fi infectat unii dintre ceilalți 50 de copii înscriși.

Mai ales că la această vârstă nu este ușor pentru cei mici să țină masca sau să se spele pe mâini cu atenție. Dar chiar și în acest caz, faptul că activitățile s-au desfășurat în aer liber ar fi putut limita infecțiile.

Deocamdată, toți micii vizitatori ai centrului de vară, precum și animatorii și familiile lor au fost izolați. După toată săptămâna aceasta (pentru că mai întâi ar fi prematur să mergem în căutarea virusului sau a anticorpilor, care nu s-ar fi dezvoltat deoarece durează cel puțin 4-5 zile), începând de luni, 6 iulie, Asl Rm 2 a programat activitățile necesare pentru a efectua testele.

Profesor român de balet din Italia, a murit de infarct în fața elevilor săi

Românii nu mai pot fi ținuți în carantină și izolare, pacienții pleacă în masă din spitale