in

Profesor român de balet din Italia, a murit de infarct în fața elevilor săi

George Bodnarciuc, un profesor român de balet din Italia, a murit fulgerător la vârsta de 65 de ani, răpus de un infarct. Bărbatul s-a stins în fața elevilor săi, chiar în timpul unei lecții de dans. George Bodnarciuc a lucrat la unele dintre cele mai prestigioase teatre și companii din Italia și nu numai. Maestrul a fost decorat de președintele României, pentru merite excepționale.

Tragedia a avut loc joi după-amiză, în Assisi, un oraș aflat în centrul Italiei, în apropierea orașului Perugia, regiunea Umbria. Românul, rezident la Pietrasanta, în Toscana, le preda elevilor lecții de dans clasic în momentul în care a început să se simtă rău.

George s-a prăbușit, în urma unui infarct. Cei prezenți i-au acordat primul ajutor: puțină apă, puțin zahăr pentru a depăși ceea ce părea un moment de oboseală legat poate de căldură. Maestrul părea că și-a revenit, însă, în scurt timp, starea lui s-a agravat și s-a stins.

La Nazione, citată de observatornews.ro, scrie că echipajele de prim-ajutor sosite la fața locului nu au mai putut decât să constate decesul.

George Bodnarciuc a absolvit Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică din Cluj-Napoca și a debutat la vârsta de 20 de ani, în rol principal, la Opera Națională din București. În ultimii ani, maestrul a lucrat ca profesor de balet în Italia și nu numai (Teatro Comunale di Firenze, Arena di Verona, Teatro Verdi di Trieste, Balletto di Toscana, Opera din Budapesta, Folks Oper din Vienna). Pentru merite artistice excepționale, președintele României l-a decorat.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tragedie în Italia, tânăr român pasionat de parkour, găsit MORT pe un acoperișul unui vagon

Alarmă la Roma, doi copii români pozitivi în cartierul Casilina. „Se întoarce coșmarul Covid”